cheaters_41091000

Deși majoritatea bărbaților se implică într-o relație cu gândul că vor rămâne fideli, în orice cuplu la un moment dat intervine obișnuința și dorința de a cunoaște și alte persoane. La bărbați, dorința este mai acută și mai greu controlabilă decât la femei. Psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia spune că “înşelatul este un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei”.

În ciuda a ceea ce cred, la un moment dat intervine obişnuinţa. Încercările de a condimenta viaţa sexuală apar, de obicei după aproximativ 3 luni de relaţie. Dar în ciuda acestor încercări, intensitatea şi frecvenţa actelor sexuale scad. Dorinţa de a face sex cu altcineva se dezvoltă din ce în ce mai mult, însă bărbaţii nu vor să-şi părăsească partenerele. Ei vor doar să-şi îndeplinească fanteziile sexuale, dar în acelaşi timp să-şi păstreze relaţiile afective. Bărbaţii încep să-şi respingă partenerele, dorindu-şi în acelaşi timp să facă sex cu altcineva, scrie doctorulzilei.ro.

În majoritatea cazurilor, decizia este infidelitatea şi prima oară se întâmplă la beţie. Nu aleg prima opţiune (despărţirea) pentru că îşi iubesc partenerele şi nu vor să-şi strice relaţia. Nu aleg nici să vorbească despre fanteziile lor pentru că se tem că vor fi respinşi şi în plus, nu vor mai beneficia de încredere din partea partenerelor de viaţă.

Aşa că înşelatul rămâne singura opţiune raţională pentru a-şi păstra relaţiile şi în acelaşi timp pentru a-şi satisface fanteziile. “După ce am intervievat 120 de bărbaţi tineri şi am analizat sute de studii am ajuns la concluzia că înşelatul este un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei. Insistând asupra monogamiei înseamnă să ignori adevărul despre sexualitatea masculină”, a declarat psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.