166198682

Fie ca avem experienta unei relatii de lunga durata sau nu, toate ne punem intrebarea, mai devreme sau mai tarziu, cum gandesc si de ce insala barbatii. Raspunsurile psihologilor sunt, uneori, diferite de raspunsurile pe care noi le gasim atunci cand ne confruntam cu astfel de situatii sau atunci cand cineva apropiat noua trece prin aceasta experienta. Alteori, poate nu gasim niciun motiv pentru care barbatii insala, insa, aceasta nu ne impiedica sa cautam, in continuare, explicatii.

De ce insala barbatii? Cele mai frecvente motive:

Raspunsurile la intrebarea “De ce insala barbatii?” sunt numeroase si diverse. Printre cele mai comune sunt cele referitoare la predispozitia genetica a barbatilor pentru poligamie precum si la rutina care, la un moment dat, apare, inevitabil, in relatie si pe care ei o resimt mai puternic decat femeile.

Specialistii in probleme de cuplu au descoperit ca o alta cauza care ii determina pe barbati sa isi insele partenerele o reprezinta comportamentul dobandit in urma interactiunii cu persoanele din anturaj, mai ales in perioada copilariei si a tineretii. Fie ca este vorba despre cineva din familie sau despre prieteni, daca un barbat observa ca un apropiat poate insela si poate scapa basma curata, atunci, este posibil ca el sa considere ca acest comportament nu este negativ, actionand ca atare.

Comunicarea joaca un rol foarte important in relatia de cuplu, atat pe plan emotional, cat si pe plan sexual. Cand nu se mai discuta pe marginea problemelor care apar, barbatii insala. Motivul il reprezinta frustrarea si diminuarea stimei de sine, iar pentru a-si reconfirma masculinitatea, partenerul apeleaza la adulter. Alteori, insa, lipsa de relationare pe plan sexual poate fi cauzata chiar de partenera, aceasta renuntand la a mai avea grija la aspectul sau fizic. Asadar, barbatul nu se mai simte atras de aceasta si ajunge sa o insele.

Un alt motiv pentru care barbatii insala il reprezinta razbunarea pe partenera actuala sau pe cea din trecut, daca acestea, la randul lor, l-au inselat. Acest tip de barbat cauta sa regleze conturile cu partenerele de sex feminin, simtindu-se tradat.

Una dintre greselile pe care femeile le pot face este aceea de a ierta infidelitatea partenerilor. Din motive diferite, cum ar fi existenta unuia sau a mai multor copii ori teama de a fi singure, ele trec cu vederea faptul ca barbatii insala, ceea ce le confirma acestora din urma ca actiunile lor nu sunt negative. Aceasta atitudine toleranta duce la perpetuarea adulterului.

Unul dintre adevarurile dureroase, pe care femeile care trec prin relatii cu probleme nu vor, cateodata, sa il recunoasca este faptul ca barbatii insala si pentru ca, pur si simplu, sentimentele fata de ele dispar. In acest caz, singurele lucruri care ii mai leaga de partenere sunt nevoile casnice, printre care se numara grija pe care ele le-o poarta atunci cand vine vorba despre gatit sau curatenie.

Inainte de a-ti pune intrebarea “De ce insala barbatii?”, gandeste-te ca intr-o relatie, trebuie aplicata zicala “Este mai bine sa previi decat sa tratezi”. Asadar, este foarte important ca, atunci cand observi ca exista probleme de comunicare sau ca s-a instalat o rutina care ameninta siguranta cuplului, sa iei masuri. Fie ca este vorba despre o imbunatatire a dialogului sau despre diverse modalitati de revigorare a relatiei, metodele la care poti apela sunt diverse, trebuie doar sa incerci, pentru a vedea care functioneaza in cazul tau.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.