HomeRelatii & SexAfla ce parere au romanii despre sexul premarital si cel extraconjugal!

Afla ce parere au romanii despre sexul premarital si cel extraconjugal!

Peste 80% dintre romani considera homosexualitatea si prostitutia ca fiind comportamente ce nu pot avea nici o justificare, aproape la egalitatea cu cei 76% dintre romani care au aceeasi opinie despre pedeapsa cu moartea, arata cercetarea “Religie si Comportament Religios”, realizata de Fundatia Soros Romania in cadrul programului Studii Electorale Roma­nesti.

Chestionati cu privire la gradul de acceptare fata de comportamente precum sinucidere, pedeapsa cu moartea, avort, minciuna, prostitutie, homosexualitate, relatii sexuale extraconjugale, relatiile sexuale premaritale sau divortul, romanii afiseaza un conservatorism extrem, subliniaza realizatorii studiului.

Astfel, daca in cazul pedepsei cu moartea 7% dintre respondenti o considera justificata si 16% au o atitudine neutra, in ceea ce priveste sinuciderea lucrurile stau mult mai categoric: 92% dintre romani considera ca decizia de a-ti lua viata nu poate avea nici o justificare, in timp ce doar 2% considera ca pot exista motive intemeiate in astfel de cazuri.

In ceea ce priveste comportamentele din sfera familiei si vietii de cuplu, divortul este cel fata de care se manifesta rata de respingere cea mai scazuta, doar 39% dintre romani spunand ca nu-i pot gasi nici o justificare, in timp ce 18% sunt aflati la polul opus, iar o majoritate de 43% se declara a avea o atitudine neutra.

Din aceeasi sfera a familiei, relatiile sexuale extraconjugale sunt nejustificabile pentru 70% dintre concetateni, in timp ce mai mult de jumatate dintre romani accepta relatiile sexuale premaritale.

Sase din zece romani considera ca minciuna nu poate fi niciodata justificata, si doar 7% dintre romani gasesc o justificare pentru minciuna. Ex­plicatia data de realizatorii cer­ce­tarii acestor optiuni ale ro­manilor face trimitere atat la faptul ca Ro­ma­nia este o tara profund religioasa, cat si la perioada indelungata de dictatura comunista.

Comparativ cu date similare obtinute in alte tari eu­ro­pene, romanii sunt printre cei mai con­servatori cetateni din UE. Datele au fost culese, in perioada 01-21 iunie 2011, pe un esantion de 1.204 persoane, avand o eroare de +- 2,9%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read