Pierre Dukan are o experienţă ca nutriţionist şi specialist în comportamente alimentare de peste 30 de ani. În momentul de faţă, este cel mai citit nutriţionist francez la nivel mondial. Pierre Dukan este de asemenea, autorul a 19 cărţi ce s-au vândut în 2,5milioane de exemplare incluzând best-sellerul ’Je ne sais pas maigrir’ (Dieta Dukan, varianta franceză)- rezultatul a peste 30 de ani de cercetare şi practică şi cartea de referinţă pentru această metodă de regim.

pierre-dukan

Să slăbeşti în condiţiile în care în jurul său este o abundenţă de mâncare este dificil şi de multe ori, se soldează cu un eşec. Metoda Dukan vă propune un plan de mancat sănătos bazându-se pe alimentele pe care le foloseau oamenii primitivi, vânători şi culegători: proteine şi legume, 100 de alimente încluzând 72 alimente de origine animală şi 28 alimente vegetale. Aceste alimente pot fi mâncate: “în orice cantitate”.

Sfaturi pentru o slăbire naturală:

Unul dintre avantajele majore ale acestei metode este structura sa. Dacă urmaţi întocmai planul de dietă, veţi pierde în greutate constant.
O metodă pentru slăbire şi stabilizare este dieta Dukan în 4 faze:
4 faze, începând cu una puternică, cea mai efectivă până la cea mai permisivă, cea de stabilizare
4 faze ce trebuie respectate succesiv astfel încât să puteţi atinge greutatea ideală: slăbiţi în mod natural, rapid, şi nu reveniţi la greutatea iniţială

Mai jos sunt cele 4 faze Dukan:

1. Faza de atac: o fază cu efecte imediate; pe durata aceste faze, dieta constă în 72 de alimente bogate în proteine ce favorizează scăderea rapidă în greutate
2. Faza de croazieră: în această fază dieta alternează zile doar cu proteine pure ( faze PP ) şi zile de proteine acompaniate de 28 de legume recomandate
3. Faza de consolidare: în această fază de 10 zile pe kilogram pierdut, se face pregătirea pentru reîntoarcerea la o dietă echilibrată; este vorba de o libertate alimentară monitorizată ce apără noua greutate atinsă, încă vulnerabilă; este o fază mult mai permisivă, prin introducerea a 2 mese festive.
4. Ultima fază constă într-o stabilizare definitivă bazată pe 3 măsuri simple, uşoare, concrete dar ne-negociabile. Această fază este cea mai uşoară dar şi cea mai esenţială în procesul de slăbire deoarece 95% din oamenii care urmează o dietă pun la loc kilogramele pierdute.

Un succes planetar

Comunităţi Dukan pe internet: acestea au luat o amploare incredibilă, cu milioane de oameni ce se sfătuiesc reciproc şi îşi împărtăşesc reuşitele. În prezent sunt peste 100 de forumuri, siteuri şi bloguri dedicate integral dietei Dukan. Un exemplu ar fi forumul DukanDiet.co.uk

Doctorii francezi

Sistemul medical francez s-a confruntat cu o problemă, foarte comună în ţările vestice, şi anume creşterea alarmană a obezităţii sau aşa cum o numeşte WHO ( Organizaţia Mondială a Sănătăţii): ’prima epidemie non-infecţioasă’. În acest context, mulţi nutriţionişti cu pacienţi ce se chinuiau să slăbească de ani, prin diferite metode/diete sau care experimentau efectul de yo-yo, au început să se documenteze despre metoda Dukan şi să o recomande pacienţilor lor, sfătuindu-i să îşi achiziţioneze şi cartea Dieta Dukan.

O metodă pentru toţi.

Metoda Dukan a fost tradusă în 10 limbi şi este vândută în peste 20 de ţări precum Korea, Rusia sau Bulgaria. Toate aceste argumente l-au făcut pe Pierre Dukan să spună, la o conferinţă medicală: ’Acest influx de adepţi, ce au aflat de dietă prin viu grai, de la diverşi cunoscuţi ne arată că această metodă a creat o mişcare puternică ce trasncende culturi şi frontiere…Cred că am atins o dimensiune universală pentru pierderea în greutate- o metodă ce foloseşte alimente sănătoase, naturale comparativ cu obişnuinţele alimentare de slabă calitate coroborate cu abundenţa de alimente existente pe piaţă ce au determinat excesul de greutate cu care ne confruntăm în ziua de azi’.

Sunteţi în căutarea unei metode sănătoase de a scăpa de kilogramele în plus pentru totdeauna? Pierre Dukan vă pune la dispoziţie cunoştinţele şi sfaturile sale, reţete şi o dietă personalizată pentru a pierde în greutate. Descoperiţi o selecţie de reţete pentru o slăbire sănătoasă şi multe sfaturi de nutriţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.