HomeSanatateDieta & FitnessCele mai bune ceaiuri pentru slăbit și proprietățile acestora

Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit și proprietățile acestora

Ceaiurile pentru slăbit ar trebui incluse în orice cură, ca ajutor pentru eliminarea kilogramelor în plus. Pe lângă un regim alimentar sărac în grăsimi şi bogat în fructe şi legume proaspete şi activitate fizică, ceaiurile au numeroase proprietăţi benefice în arderea grăsimilor şi în detoxifiere.

Ceaiurile pentru slăbit te ajută să îţi cureţi corpul, contribuie la pierderea mai rapidă a kilogramelor şi la eliminarea excesului de apă. Ele au efect antioxidant, revigorant, energizant şi reduc chiar riscul apariţiei bolilor respiratorii şi cardiace şi pot fi consumate zi de zi înainte sau după masă. Cele mai recomandate sunt ceaiurile cu acţiune detoxifiantă, diuretică şi laxativă.

Ceaiurile le puteti cumpara de aici (link magazin)

În articolul de astăzi, vă prezentăm beneficiile pe care ceaiurile pentru slăbit le aduc organismului, o listă cu cele mai bune ceaiuri pentru slăbit, precum şi câteva sfaturi utile pentru consumul lor.Ceaiurile pentru slăbit:

 • hidratează organismul
 • accelerează metabolismul
 • estompează senzaţia de foame
 • stimulează digestia
 • stimulează transpiraţia
 • furnizează organismului substanţe antioxidante, vitamine şi minerale
 • previn şi diminuează anumite boli
 • echilibrează activitatea endocrină

Topul 5 al celor mai eficiente ceaiuri pentru slăbit este următorul:

 1. Ceaiul verde Mate
 1. Pentru că este foarte bogat în antioxidanţi, ceaiul verde arde caloriile, activează metabolismul, ajută la menţinerea greutăţii corporale şi stopează absorbţia grăsimilor. În plus, ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului sau a altor afecţiuni grave şi menţine organismul tânăr pentru mai mult timp. Se prepară prin infuzie şi sunt indicate 3-4 căni de ceai pe zi pentru slăbire.
 1. Ceaiul de soc
 1. Ceaiul de soc elimină toxinele din organism, are proprietăţi diuretice şi chiar laxative, fiind unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slăbit. Ceaiul de soc este aromat şi are un gust plăcut, dar poate fi consumat cu felii de lămâie pentru mai multă savoare. Ceaiul de soc se prepară prin infuzie: se toarnă 250 ml apă clocotită peste o linguriţă de flori şi se lasă acoperit 10-15 minute.
 1. Ceaiul negru Pu Erh
 1. Ceaiul negru Pu Erh este şi el foarte eficient în slăbire. La fel ca ceaiul verde Mate, intensifică metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor. Pu-Erh este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele în plus. În plus, dacă este consumat pe termen lung, ceaiul Pu-Erh reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului, îmbunătățește vederea și are efecte anti-îmbătrânire. Se prepară prin infuzie şi se beau 2 căni de ceai pe zi, înainte sau în timpul mâncării.
 1. Ceaiul de mentă
 1. Ceaiul de mentă este un alt aliat ideal pentru slăbire, deoarece mirosul de mentă blochează senzaţia de foame şi taie pofta de mâncare. Ceaiul de mentă ajută şi la buna funcţionare a digestiei, deci poate fi consumat şi după o masă mai copioasă. Se prepară prin infuzie: la 2 linguriţe de mentă uscată, se toarnă 250 ml apă clocotită. Atenţie însă: dacă este consumat în exces, ceaiul de mentă constipă, aşa că nu bea mai mult de 3 căni pe zi. Cel mai bine este să fie alternat cu alte ceaiuri pentru slăbit.
 1. Ceaiul de urzică
 1. Ceaiul de urzică este şi el indicat în curele de slăbire, pentru că are un conţinut bogat de vitamine şi elimină apa acumulată în exces. Într-o cură, trebuie consumat aproximativ 1 litru de ceai de urzică pe zi (dimineaţa şi după masa de prânz), timp de 2 luni. Se prepară sub formă de infuzie: la 4-5 linguriţe de frunze uscate de urzică, se toarnă 1 litru de apă fiartă.

Sfaturi utile despre ceaiurile pentru slăbit:

 • Modul de preparare recomandat în slăbire este infuzia
 • În curele de slăbire, ceaiurile se beau neîndulcite. Nici măcar cu miere.
 • Într-o cură de slăbire, se recomandă între una şi trei căni pe zi, dar este bine să se înceapă cu o cană pe zi, pentru a vedea cum reacţionează organismul la ele.
 • În funcţie de proprietăţile specifice, ceaiurile pentru slăbit se beau în anumite momente ale zilei, după cum urmează: ceaiurile depurative se beau înainte de masă, ceaiurile cu efect laxativ se beau după masă, seara, ceaiurile diuretice şi cele tonice nu se beau seara, iar ceaiurile cu efect calmant se beau seara, înainte de culcare.
 • O cură cu ceai pentru slăbit poate să dureze între trei săptămâni şi trei luni, cu pauză după această perioadă

Încearcă combinatia ceaiului Pu Erh cu Mate verde, pentru un slăbit eficient!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read