Uleiul de cocos ajută la slăbit! Sigur o să te mire sau intrige această informaţie, însă trebuie să ştii că acest ulei face parte din categoria grăsimilor care nu pun în pericol sănătatea sau silueta, deoarece nu se depune în organism.
Folosit atât în alimentaţie, cât şi în cosmetică, uleiul de cocos are numeroase beneficii asupra organismului şi merită introdus în consumul zilnic. Devenit extrem de popular în ultima perioadă, acest ulei este una dintre cele mai bune alegeri pentru gătit (nu se deteriorează atunci când este încălzit la temperaturi înalte, pentru că are punctul de ardere ridicat).
Cât de eficient este uleiul de cocos într-o dietă?
Uleiul de cocos favorizează pierderea kilogramelor în plus, deşi a fost criticat pentru faptul că are în compoziţie o cantitate mare de grăsimi saturate. Dieta cu ulei de cocos presupune consumarea a 3 linguri de ulei pe zi. Acesta poate fi adăugat în cafea, în ceai, în sucuri de fructe şi legume, la salate sau la feluri de mâncare dietetice.
Cele trei linguri de ulei suprimă apetitul, instalează senzaţia de saţietate şi ajută la accelerarea arderii grăsimilor. Pe lângă aceasta, uleiul de cocos ajută la normalizarea lipidelor din sânge, la absorbţia mineralelor şi la controlul nivelului zahărului din sânge.
Opţiune sănătoasă pentru gătit
Uleiul de cocos ar trebui inclus în regimul alimentar al tuturor persoanelor care ţin dietă sau care doresc să aibă un stil de viaţă mai sănătos. Înlocuieşte cât mai repede uleiul de floarea-soarelui, untul sau margarina cu ulei de cocos şi foloseşte-l atât la deserturi, cât şi la mâncăruri sărate (plăcinte, salate, sosuri, mâncare vegană etc.).
Uleiul de cocos alimentar Verdex nu are gust şi miros de cocos şi este ideal pentru mâncărurile preparate la cuptor sau prăjite. În plus, uleiul de cocos alimentar Verdex:
– stimulează imunitatea şi previne cancerul
– reduce nivelul colesterolului rău şi îl creşte pe cel bun
– previne apariţia bolilor cardiovasculare
– are rol antibacterian, antiviral și antifungic
– reglează activitatea glandei tiroide
– stimulează funcţia creierului
– protejează ficatul de toxine