404 Not Found


nginx
Revista Vogue, in mijlocul unui scandal! Afla de ce! | FashionLife.ro
HomeModelsRevista Vogue, in mijlocul unui scandal! Afla de ce!

Revista Vogue, in mijlocul unui scandal! Afla de ce!

Revista Vogue se afla in mijlocul unui scandal, dupa ce nu a respectat o promisiune facuta in urma cu cateva zile. Cei 19 editori in intreaga lume au promis ca nu vor mai promova modele sub 16 ani sau modelele prea slabe, insa nu au mers prea departe cu aceasta initiativa.

Revista Vogue a promis in urma cu cateva zile ca nu va mai permite modelelor sub 16 ani sau celor pentru care a fi slab este mai important decat sanatatea sa apara in paginile sale.

Cei 19 editori ai revistei Vogue din intreaga lume au promis asta joi, incepand cu editia din luna iunie, incluzand si editorii din America, Franta, Marea Britanie si China.

Ei au incurajat si designerii sa renunte la cele mai mici marimi si sa promoveze modele cu dimensiuni normale, in locul unui standard imposibil de frumusete.

In timp ce noile initiative sunt o veste buna pentru femeile din intreaga lume, Vogue nu a mers atat de departe precum a anuntat ca o va face.

,,In cazul in care Vogue ar fi fost cu adevarat preocupata de bunastarea fetelor si sanatatea lor, ei ar fi procedat precum Spania si Italia si ar fi folosit doar fete care sunt si arata sanatoase”, a spus Susan Linn.

Sanatatea modelelor si in special greutatea lor au fost niste lucruri care s-au aflat in luminile reflectoarelor mai ales dupa moartea a doua modele, in urma unor complicatii privind tulburarea alimentara, in 2006 si 2007.

In Italia si Spania s-a interzis ca modelele sub o anumita greutate sa mai defileze pe catwalk, iar in Israel s-a lansat o lege impotriva modelelor prea slabe, la inceputul acestui an.

La London Fashion Week, designerii au semnat un contract cu British Fashion Council, conform caruia nu vor lucra cu modele care nu au implinit inca 16 ani.

,,Aceasta revista nu ajuta milioanele de fete din intreaga lume care o cumpara pentru a privi care este standardul de frumusete cautat. Fetele trebuie sa stie ca nu acesta este felul in care trebuie sa arate”, a completat Susan Linn.

Revista Glamour a emis un comunicat prin care au relevat faptul ca au renuntat la modelele sub 16 ani, iar The Hearst Corp., Elle, Harper’s Bazaar si Marie Claire au declarat:

,,Starea de sanatate a fetelor este ceva ce ne straduim sa promovam in revistele noastre, atat prin tinute, cat si prin sfaturile de infrumusetare. Facem eforturi mari pentru a ne educa cititorii si publicam imagini care reflecta femei puternice si frumoase”.

,,Nu cred ca schimbarea va veni in urmatoarele doua saptamani si nu cred ca se va petrece vreo schimbare daca nu se va implica intreaga industrie in aceasta actiune”, a declarat Elissa J. Brown, profesor de psihologie la Universitatea St. John.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read