HomeModelsPresiuni pe fotomodele: Cat de grea este, de fapt, viata in industria...

Presiuni pe fotomodele: Cat de grea este, de fapt, viata in industria modei

1

Poate ca nu o data te-a socat look-ul matur al tinerelor care pozeaza in revistele de moda. Daca iti imaginai pana acum ca viata acestor fotomodele este plina de stralucire si ca au parte de aventuri pe care tu doar le visezi, de prezentari glamour si de haine foarte scumpe, este momentul sa afli adevarul. Pustoaicele care ajung in industria modei, pentru ca ele nu sunt mai mult decat niste copii, au parte de experiente care le traumatizeaza si care pot fi inscrise in categoria abuzurilor.

Jennifer Sky a intrat in lumea modei la frageda varsta de 13 ani. Cu toate ca angajatorii le-au promis parintilor ca adolescenta va avea parte de supraveghetori si de un program potrivit varstei, Jennifer s-a confruntat cu diverse probleme, printre care s-au numarat hartuirea sexuala si orele suplimentare epuizante.

In declaratia pe care o face, fostul model trage un semnal de alarma cu privire la pericolul care le pandeste pe tinerele care isi incep cariera in lumea modelingului fara a se asigura ca se respecta contractul pe care l-au incheiat. Jennifer marturiseste ca experientele prin care a trecut au dus la instalarea unei afectiuni cunoscute sub numele de stres post-traumatic. Din pacate, insa, ea si-a dat seama de acest lucru 20 de ani mai tarziu, cand simptomele s-au cronicizat.

Fotomodelele din industria modei nu au intotdeauna viata stralucitoare pe care ne-o imaginam. In ciuda locurilor exotice pe care le viziteaza si a evenimentelor deosebite la care iau parte, beneficiile acestui job dispar atunci cand vine vorba despre atmosfera creata in jurul lor de catre cei care le exploateaza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read