HomeFrumuseteCoafuri & TunsoriTunsori pentru păr scurt - stiluri adaptate personalităţii tale

Tunsori pentru păr scurt – stiluri adaptate personalităţii tale

tunsori-par-scurt-2Tunsorile pentru păr scurt sunt printre cele mai versatile şi mai încântătoare opţiuni pe care le ai, dacă vrei să faci o schimbare radicală look-ului tău.

Uşor de coafat, potrivite pentru orice ocazie şi întotdeauna cu un impact puternic, aceste tunsori pot avantaja orice formă a feţei şi pot fi adaptate oricărei texturi de păr, pentru a complimenta chipul purtătoarei.

Există numeroase stiluri disponibile dacă vrei să optezi pentru tunsori pentru păr scurt, aşadar alege o variantă care te reprezintă. Dacă vrei ceva cu care să te simţi confortabil, care să se potriveasta personalităţii tale şi care să facă o declaraţie de stil, ai venit în locul potrivit.

Am cules sfaturi de la stilişti avizaţi şi imagini cu cele mai interesante tunsori pentru păr scurt din care poţi alege:

Tunsori pentru păr scurt în funcţie de forma feţei

Părul scurt se potriveşte oricărui tip şi formă a feţei. Trebuie doar să ştii ce tunsori pentru păr scurt să alegi pentru a scoate în evidenţă diferite trăsături sau a masca posibile imperfecţiuni.

Dacă ai faţa rotundă, sfatul meu este să integrezi şuviţe de diferite lungimi în tunsoarea ta scurtă. Recomandat este să fie mai lungi pe partea centrală şi mai scurte pe lateralele capului. O tunsoare asimetrică, una pixie sau una creativă pentru păr scurt pot face minuni pentru complimentarea chipului tău.

Dacă ai faţa ovală, cel mai probabil ai de ascuns o frunte înaltă. Deşi în principiu tunsoarea Pixie îţi va sta cel mai bine, roagă-ţi stilistul să personalizeze bretonul pentru a te avantaja. Lateral, angular sau complet drept te vor ajuta cel mai mult să maschezi o frunte prea înaltă.

Dacă ai faţa pătrată va trebui ca tunsoarea să echilibreze baza lată a capului, respectiv mandibula puternică. Pentru tine, cea mai indicată tunsoare scurtă este un bob filat, mai lung în faţă şi mai scurt în spate.

Tunsori pentru păr scurt în funcţie de textură

Să ai un păr drept şi fin poate părea adesea o binecuvântare pentru purtătoarele de păr creţ, care se luptă în fiecare zi pentru a stăpâni coamele rebele. Însă cum ele au of-ul lor, şi părul drept îşi are propriul blestem: lipsa de volum.

Dacă te numeri printre femeile care întâmpină probleme în menţinerea coafurii din pricina lipsei de volum, o posibilă soluţie este susţinerea pe care o conferă produsele de styling. Cealaltă, mai gentilă cu textura părului tău,  este bineînţeles, optarea pentru o tunsoare scurtă, chic şi uşor de întreţinut.

Esenţiale pentru părul drept sunt coafuri cu volum şi tunsori creative care te ajută să maschezi neajunsurile părului tău.

Chiar şi dacă ai păr creţ, o variantă extrem de chic de a-ţi purta părul este scurt. Majoritatea femeilor care optează pentru această alternativă curajoasă cu siguranţă nu ţin la controlul absolut asupra şuviţelor rebele (şi chiar de l-ar dori, textura părului nu ar ţine cu ele…).

Coafarea unor astfel de tunsori devine apoi  un proces în trei paşi – spălare, întreţinere, uscare. Automat, părul se va “aşeza” într-o manieră care te va avantaja, îţi va scoate la iveală sănătatea părului şi volumul natural. Iar opţiunile sunt destul de variate în materie de tunsori, chiar dacă lungimea nu îţi va mai permite să realizezi buclele voluminoase sau să răsuceşti cositele în coafuri în părul prins.

Poţi opta pentru o tunsoare pixie – androgină, dar chic, pentru un bob clasic sau modern, pentru tunsori creative pentru păr scurt sau pentru cele casual-elegante.

Iar deşi pare simplu să te incluzi într-una din categoriile enumerate mai sus, am observat că de multe ori, nici nu are rost. De îndată ce vei da peste acel model de tunsoare pentru păr scurt pe care îl adori, îţi va fi extrem de uşor să faci marea schimbare.

Fie că alegi tunsori pentru păr scurt filate, pixie, de inspiraţie punk sau feminine, singurul sfat pe care ţi-l pot da este să nu te inspiri din tendinţe, ci să alegi ceva ce îţi reflecta personalitatea.

Orice diferenţă schimbă total o coafură pentru păr scurt, astfel încât te poţi juca cu diferite produse cosmetice şi trece cu uşurinţă de la un look punk, la unul chic sau retro, elegant sau complet casual.

Iată sugestiile noastre de tunsori pentru păr scurt, culese din portofoliile de prezentare ale celor mai apreciaţi stilişti internaţionali:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read