s560x316_guma_mestecat_18856700

Cazul tinerei din Marea Britanie, despre care legistii au confirmat ca a murit pentru ca ar fi mestecat prea multa guma, ar trebui sa ne dea de gandit.

In Romania se consuma anual 2.600 de tone. Copiii adora guma de mestecat pentru ca ii ajuta sa faca baloane, iar adultii o folosesc pentru a-si improspata respiratia, pentru a-si curata dantura dupa masa ori pentru a se calma atunci cand sunt stresati sau suparati. Multi mesteca, insa, guma dupa guma, cu orele. Si asa se ajunge la exces, iar de aici o multime de probleme.

Colegiul Medicilor Dentisti din Romania nu recomanda mai mult de doua lame pe zi, care ar trebui mestecate 15 minute, adica atat cat are aroma. “Un consum care sa nu produca modificari sau tulburari ar fi de maximum 2-3 tablete sau lame pe zi si astea mestecate un sfert de ora”, a spus Dragos Stanciu, vicepresedintele Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, potrivit bzi.ro.

Ce risti daca mesteci guma excesiv

Cine trece de acest prag poate avea probleme de sanatate, avertizeaza medicii. Potrivit acestora, atunci cand mestecam guma, creierul este “pacalit” ca urmeaza sa mancam. Si astfel stomacul incepe sa produca enzime pregatite pentru digestie.

Stimularea secretiei gastrice nu face deloc bine si duce la aparitia gastritelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.