Ingrediente:
800g carne de vita, 150ml ulei, 2 fire mari de praz, 2 cepe, 4 morcovi, 200g conopida, 250g fasole verde, 2 linguri bulion de tomate, 250ml vin rosu, 1 lingura faina, 1 leg. patrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste in ulei cu ceapa taiata cat mai marunt. Se adauga prazul taiat in rondele, putina sare si piper. Cand carnea s-a rumenit uniform, se toarna peste ea vinul amestecat cu bulionul in care s-a incorporat faina. Se lasa 10 minute pe foc potrivit, amestecand ca sa nu se prinda de vas. In alt vas se calesc morcovii curatati si taiati in rondele, conopida spalata si desfacuta in buchetele si fasolea verde curatata, taiata si oparita 5 minute cu apa sarata. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga in tava in care este carnea. Se sareaza si pipereaza si se pune tava la cuptor, pana cand ingredientele sunt fragede si rumenite uniform. Friptura se serveste cu verdeata presarata pe deasupra si cu garnitura de cartofi sau orez.