HomeRetete Culinare3 sucuri naturale ideale pentru copii

3 sucuri naturale ideale pentru copii

Dacă doreşti să oferi copilului tău necesarul de vitamine şi să te asiguri de bunul demers al sănătăţii acestuia, atunci ar trebui să fii foarte atent, ca părinte, la modul cum îi diversifici alimentaţia. Copiii cresc văzând cu ochii, iar parcursul lor de dezvoltare fizică şi cerebrală este unul foarte rapid.

De pildă, legumele și fructele au un aport esențial de vitamine, calciu, lucru ce oferă energie copilului. Cu ajutorul acestora se pot prepara diferite sucuri naturale. Desigur, în cazul bebeluşilor, sucurile trebuie introduse treptat, cu linguriţa, în alimentaţia acestora.

Iată 3 idei de sucuri sănătoase pentru copilul tău, care merită incluse în alimentaţia lui:

 • Sucul de prune – numai bun pentru constipaţia bebeluşilor.

Ingrediente:

 1. 200 gr prune
 2. 100 ml apă

Acesta se prepară foarte simplu: stoarce 100 ml de zeamă de prune şi amestec-o cu aceeaşi cantitate de apă. Dă-i bebeluşului de două ori pe zi, ca o masă în plus. Reglează digestia și îl scapă de constipație.

 • Sucul verde – esenţial pentru imunitatea micuţilor.

Ingrediente:

 1. 1 mână de kale sau salată verde
 2. 2 mere verzi
 3. 1 felie ananas
 4. 1/4 lămâie

Toate acestea se pun în blender şi se amestecă. Verdeţurile se pot ’’ascunde’ ’în alimentaţia lor, combinându-le cu fructe dulci, precum mere şi ananas. Pentru un plus de vitamine și proteine, poți adauga în această bautură o jumătate de lingură de pudră de alge. Ananasul și lămâia vor masca gustul de alge.

 • Suc revigorant cu portocale, mere, kiwi şi mentă – mix de vitamine.

Ingrediente:

 1. 2 portocale
 2. 2 mere verzi
 3. 2 kiwi
 4. 2/3 frunzuliţe mentă

Mod de preparare: se curăţă morcovii, portocalele şi kiwi de coajă. Fructele se pun în blender şi se amestecă. Ulterior, adăugaţi frunzuliţele de mentă.

Sucurile sunt cea mai bună modalitate de a le furniza celor mici dozele zilnice de minerale şi proteine. Cum micuţii sunt atraşi de vizual, aceste sucuri cu siguranţă le va capta atenţia şi vor fi dornici să le încerce.

INTRODU ÎN MENIUL LOR DOAR PRODUSE SĂNĂTOASE!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read