Ingrediente:
200 gr cartofi fierti in coaja ,50 ml lapte ,30 gr drojdie proaspata ,1 lingurita de zahar ,125 gr branza de vaci ,350 gr faina,2 oua ,sare, piper ,seminte de chimen
Mod de preparare:
Se topsete zaharul in laptele usor incalzit, apoi se amesteca drojdia si 50 gr faina. Maiaua aceasta se lasa la crescut 20’ intr-un loc ferit de curenti. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se zdrobesc. Apoi se incorporeaza branza de vaci, un ou, sare si piper. Se adauga amestecul de drojdie si restul de faina si se framanta bine aluatul. Cand a devenit omogen si elastic se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca o jumatate de ora. Se framanta pentru ultima oara, si din el se formeaza chifle mici care se cresteaza, se ung cu ou si se presara cu chimen. Se lasa in tava 10’ la crescut, dupa care se coc la 200°C cca 20’.