HomeRetete Culinare3 retete pentru masa de Paste

3 retete pentru masa de Paste

Masa de Paste aduna laolalta familie, prieteni, oameni dragi. Ca sa-i impresionezi, trebuie sa organizezi o masa de Paste ca la carte, cu mancaruri specifice si tot felul de bunatati. Noi iti propunem 3 retete interesante pentru masa de Paste, care cu siguranta vor impresiona.

Pasca cu branza si stafide, pentru masa de Paste

Pasca

Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 45 minute
Timp total: 1 h 25 minute
Dificultate reteta: mare

Ingrediente necesare

– 500 g faina
– 150 g zahar
– 30 g drojdie
– 3 oua
– 5 g sare
– 100 ml ulei
– esenta de rom
– esenta de vanilie
– esenta de lamaie
– 2 pliculete de zahar vanilat
– 50 g coaja de portocala si lamaie rasa

Umplutura

– 500 g branza dulce de vaci
– 150 g stafide
– 200 g zahar
– 5 oua (trei galbenusuri si 2 oua intregi)
– 100 g faina
– esenta de rom
– esenta de vanilie
– esenta de lamaie

Cum se prepara pasca cu branza si stafide

1. Framanta aluatul folosind zaharul, ouale, laptele, esentele, drojdia dizolvata cu lapte si zahar.

2. Apoi adaugi faina si framanti. Torni uleiul putin cate putin, pana obtii o pasta care se dezlipeste usor de pe mana la framantat. Lasi coca 10 minute la crescut.

3. Dupa ce au trecut 10 minute, imparti coca in 3 bucati egale, iar cu fiecare bucata umpli cate o forma rotunda din foite de staniol. Pe fundul fiecarei forme adaugi un strat de coca de 200 g, cu grosime de 1 centimetru, iar marginea formei o tapezi cu o impletitura din doua fasii de coca, urmand ca in mijloc sa asezi umplutura.

4. Deasupra umpluturii formezi un gratar din fasii de coca. Lasi la crescut pana observi ca pasca a depasit foarte putin forma. O bagi la cuptor si o lasi la foc potrivit timp de aproximativ 45 minute. Dupa ce e gata, o scoti de la cuptor si o ungi cu miere, apoi o lasi sa se raceasca.

Stufat de miel pentru masa de Paste

Stufat de miel

Timp de pregatire: 30 minute
Timp de gatire: 55 minute
Timp total: 1 h 25 minute
Dificultate reteta: mare

Ingrediente necesare

– 2 kg carne de miel cu os
– 15 legaturi de ceapa verde
– 15 legaturi de usturoi verde
– o lingura bulion
– 400 ml suc de rosii
– o legatura patrunjel
– o legatura marar
– 150 ml ulei
– sare
– piper
– alte condimente dupa gust
Prepararea stufatului de miel

1. Taie carnea de miel in bucatii medii, spal-o bine si las-o la scurs.

2. Incinge uleiul intr-o cratita si pune la prajit bucatile de miel. Adauga o ceasca de apa, acopera cratita si lasa carnea sa se faca la foc mediu.

3. Curata ceapa si usturoiul si taie-le bucati mici.

4. Dupa ce carnea de miel a inceput sa se rumeneasca adaugi ceapa si usturoiul. Amesteci incontinuu si dupa 5 minute adaugi bulionul, sucul de rosii si o ceasca de apa fierbinte.

5. Acoperi cratita si mai lasi la foc mediu inca 15 minute, dupa care adaugi sare, piper si alte condimente preferate. La sfarsit asezonezi cu marar si patrunjel.

Mancare de miel cu dovlecei pentru masa de Paste

Mancare de miel cu dovlecei

Timp de pregatire: 15-20 minute
Timp de gatire: 40 minute
Timp total: 1h 10 minute
Dificultate reteta: medie

Ingrediente necesare

– 500 g pulpa de miel
– 500 g dovlecei
– 2 morcovi
– o ceapa
– 50 ml ulei
– o legatura de marar
– o legatura de patrunjel
– sare
– piper

Prepararea mancarii de miel cu dovlecei

1. Taie pulpa de miel in bucati, spal-o si scurge-o bine.

2. Condimenteaza apoi bucatile de miel cu sare si piper si prajeste-le in ulei la foc mic, pana observi ca s-au patruns bine.

3. In acelasi timp, intr-o alta tigaie, caleste ceapa taiata marunt, adauga morcovul curatat si taiat felii sau ras.

4. Dupa aproximativ 5 minute adauga si dovleceii taiati cuburi. Lasa la calit 10-15 minute, amestecand din cand in cand.

5. Pune mararul, patrunjelul si sare si piper dupa gust.

6. Adauga bucatile de miel prajite in tigaia cu dovleceii, acopera cu un capac si mai lasa la foc mic inca vreo 5-8 minute.

De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca ouale, mielul si pasca traditionala. Incearca retetele pentru masa de Paste recomandate de noi si cu siguranta nu vei da gres. Familia si musafirii tai vor fi incantati de preparatele pe care le-ai facut cu drag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read