404 Not Found


nginx
Top 10 cele mai costisitoare obiecte scoase la licitatie! Iata ce sume exorbitante s-au platit pentru ele | FashionLife.ro
HomeLuxuryTop 10 cele mai costisitoare obiecte scoase la licitatie! Iata ce sume...

Top 10 cele mai costisitoare obiecte scoase la licitatie! Iata ce sume exorbitante s-au platit pentru ele

pablo-picaso-nude-green-leaves-and-bust

Uneori poate parea greu de crezut ca cineva ar putea fi dispus sa plateasca sume impresionante de bani pentru o suvita de par, o rochie sau un manuscris. Ei bine, atunci cand aceste lucruri au apartinut unor oameni importanti precum Elvis Presley, Marilyn Monroe sau Leonardo da Vinci… preturile exorbitante incep sa se explice! Iata care au fost cele mai scumpe obiecte vandute vreodata in cadrul unei licitatii!

Tabloul „Nude, Green Leaves and Bust” de Pablo Picasso

Pret: 106.5 milioane de dolari

Vandut in: 2010

Doar 8 minute au fost necesare pentru a stabili un record in ceea ce priveste pretul unei opere de arta vandute vreodata in cadrul unei licitatii. Pe data de 4 mai 2010, s-a scos la licitatie tabloul „Nude, Green Leaves and Bust” al lui Pablo Picasso, o pictura pe care celebrul artist a realizat-o intr-o singura zi, in 1932.

Pretul de vanzare (106.5 milioane de dolari) a batut recordul precedent detinut de sculptura „Walking Man I” a lui Giacometti (104.3 milioane de dolari).

Nu a fost nicidecum prima oara cand un tablou Picasso s-a vandut pentru un pret atat de mare. In 2004, pictura „Boy with a Pipe (The Young Apprentice)” a fost vanduta in schimbul sumei de 104.1 milioane de dolari.

marilyn-monroe-dress

Rochia pe care Marilyn Monroe o purta cand a interpretat celebra melodie „Happy Birthday Mr. President”

Pret: 1.267.500 dolari

Vanduta in: 1999

Atunci cand Marilyn Monroe i-a cantat Presedintelui John J. Kennedy celebra melodie „Happy Birthday Mr. President”, aceasta purta o superba rochie batuta in pietre pretioase, extrem de stramta si transparenta.

Piesa vestimentara a fost achizitionata in anul 1999 de catre compania newyorkeza „Gotta Have It!”, dupa ce a fost scoasa la licitatie de vaduva mentorului lui Marilyn, Lee Strasberg.

Cand reporterii l-au intrebat cum de a fost dispus sa plateasca o avere pentru o „bucata de material” ce a costat initial 12.000 de dolari, directorul companiei, Robert Schargen, a declarat ca ar fi fost dispus sa plateasca chiar si dublu pentru a intra in posesia rochiei ce i-a apartinut lui Marilyn Monroe.

leonardo-da-vinci-codex

Codex Hammer by Leonardo da Vinci

Pret: 30.802.500 dolari

Vandut in: 1994

Pe intreg parcursul vietii sale, Leonardo da Vinci si-a strans cu meticulozitate toate gandurile, ideile si schitele in jurnale. Cel mai faimos dintre acestea este „codex Hammer”.

In 1994, Bill Gates a achizitionat jurnalul istoric lui Leonardo da Vinci in cadrul unei licitatii. Trei ani mai tarziu, a lansat o versiune digitala a acestuia pentru ca intreaga lume sa se bucure de el.

vioara-guarneri-del-gesu

Vioara Guarnieri del Gesu

Pret: 3.9 milioane de dolari

Vanduta in: 2007

Chiar daca nu esti pasionat de muzica, cu siguranta ai auzit de Antonio Stradivari, faimosul lutier italian. Totusi, Bartolomeo Giuseppe Antonio Guarnieri, nepotul unuia dintre ucenicii lui Stradivari, a fost cel al carui instrument a batut recordul mondial de pret obtinut in cadrul unei licitatii.

Vioara veche de 250 de ani – unul dintre cele 250 de instrumente Guarnieri care au „supravietuit” – a fost achizitionata de un avocat rus si a fost folosita, pentru prima oara in 70 de ani, intr-un concert din Rusia al maestrului israelian Pinchas Zukerman.

elvis-presley

Suvita din parul lui Elvis Presley

Pret: 115.000 de dolari

Vanduta in: 2002

Pe langa farmecul sau incontestabil si vocea recognoscibila, Elvis Presley a fost cunoscut si pentru parul sau. Asa ca nu este de mirare ca o suvita din parul Regelui Rock n Roll a fost vanduta cu un pret mai mare decat cele ce le-au apartinut unor alti oameni importanti precum John Lennon (48.000 de dolari), John F. Kennedy (3.000 de dolari) si Beethoven (7.300 de dolari)

artemis-si-cerbul

„Artemis si Cerbul” – staueta din era Romana

Pret: 28.6 milioane de dolari

Vanduta in: 2007

Atunci cand aceasta sculptura de bronz a fost descoperita in perioada Imperiului Roman, probabil ca nimeni nu se gandea ca ea va ajunge sa valoreze 28.6 milioane de dolari!

ferrari-250-testa-rossa-19571

Ferrari 250 Testa Rossa 1957

Pret: 12.2 milioane de dolari

Vandut in: 2009

Exista doar 21 astfel de masini in intreaga lume, dar niciuna dintre ele nu este atat de scumpa. Calitatea sa principala nu este viteza, ci frumusetea.

Masina in valoare de 12.2 milioane de dolari fost conceputa de catre designerul de automobile Sergio Scaglietti.

badminton-cabinet

Badminton Cabinet

Pret: 36 milioane de dolari

Vandut in: 2004

O astfel de piesa poate cu adevarat sa „dea viata” unei incaperi. Atunci cand piesa de mobilier din lemn de abanos incrustata cu pietre pretioase si semipretioase, ce dateaza din secolul al 18-lea, a fost vanduta in cadrul unei licitatii, in anul 2004, contra sumei de 36 de milioane de dolari. A fost mai apoi donata de cumparator, Printul Hans Adam II of Liechtenstein, Muzeului Liechtenstein din Austria.

Poarta acest nume fiindca, pret de peste doua secole, a ramas in Badminton, Anglia.

wittelsbach-diamond

Diamantul Wittelsbach

Pret: 23.4 milioane de dolari

Vandut in: 2008

Daca diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei, inseamna ca diamantul Wittelsbach este, fara doar si poate, cel mai bun dintre cei mai buni.

Diamantul albastru de 35.56 carate dateaza inca din secolul al 17-lea, cand Regele Philip IV al Spaniei a ales bijuteria pentru a o include in zestrea fiicei sale.

mark-mcgwire-baseball

Mingea de baseball a lui Mark McGwire

Pret: 3 milioane de dolari

Vanduta in: 1999

Jucatorul Mak McGwire face parte din istoria baseball-ului. In 1998, acesta a reusit sa il invinga pe Sammy Sosa (Chicago Clubs) la capitolul home run-uri intr-un singur sezon.

Mingea sa de baseball a fost licitata in anul 1999 contra impresionantei sume de 3 milioane de dolari!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read