HomeHome&DecoVrei un balcon din fier forjat? Gaseste-l pe cel potrivit!

Vrei un balcon din fier forjat? Gaseste-l pe cel potrivit!

Atunci cand este folosit intr-un decor corespunzator, fierul forjat poate fi un accent de eleganta, dar si de originalitate, datorita numeroaselor variante in care este confectionat. Un balcon din fier forjat te poarta cu gandul la case cu interioare stilate si aminteste de curentul Art Nouveau, plin de viata, jucaus si rafinat, in acelasi timp.

Iata cateva modele de astfel de balcoane din care sa te inspiri pentru a-l gasi pe cel potrivit!

Modele de balcoane din fier forjat

Acest model de balcon din fier forjat arata ca o dantela fina, ce imprejmuieste o mica oaza de relaxare. Probabil cel mai adesea ai vazut varianta neagra a acestui material, insa iata ca se poate alege si o cromatica iesita din tipare, fara a modifica efectul estetic.

Sursa foto: missbuttercup.com

Balconasul acesta din fier forjat schimba complet aspectul casei vechi, dandu-i un aer boem si distragand atentia de la urmele lasate de vreme. Alaturi de niste flori, fierul forjat poate fi un adevarat salvator pentru aspectul unei cladiri.

Sursa foto: flickr.com
Simplitatea este aproape intotdeauna cuceritoare, iar modelul de balcon de mai jos intareste aceasta idee. Liniile drepte se imbina perfect cu modelul central, care fura imediat privirile.

Sursa foto: ironsteinwroughtiron.com.au

La polul opus, exista si varianta unui balcon din fier forjat cu un model foarte complex si elegant, care se potriveste numai cu o cladire veche si nobila. El reprezinta un accent de lux si rafinament care poate schimba complet aspectul unei case.

Sursa foto: alorswhatnow.tumblr.com

Daca vrei un balcon din fier forjat, nu trebuie neaparat sa alegi un model clasic, fie el simplu sau foarte detaliat. Poti merge pe o varianta mai abstracta, precum cea de mai jos. Ea este si putin mai usor de integrat in designul unei cladiri, deoarece modelul este atat elegant, cat si jucaus si modern.

Sursa foto: artfactory.com

Acest model de balcon din fier forjat este vesel si se potriveste foarte bine cu o fatada din caramida, pe care, in general, nu este usor sa o alaturi acestui element. Chiar daca este foarte mic, tot trebuie sa fie un spatiu foarte placut in care sa bei cafeaua si sa te energizezi pentru ziua care abia a inceput.

Sursa foto: img.archiexpo.com

Un balcon simplu, din fier forjat, primeste un adaos reusit: un felinar din acelasi material. Acest decor ne transporta parca inapoi in anii ’20, timpuri in care dinamismul se imbina cu eleganta jucausa si cu nonconformismul.

Sursa foto: myvenetianmask.tumblr.com

Balcoanele din fier forjat sunt optiunea ideala pentru o persoana romantica, nostalgica si boema, care tinde catre designuri rafinate si, in acelasi timp, simple si pline de originalitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read