HomeFrumuseteCum să ai dinţi mai albi

Cum să ai dinţi mai albi

646x404

Importanţa unui zâmbet alb şi strălucitor nu trebuie să fie subestimată. Este suficient să ne uităm la statistici:  Mai mult de 92% dintre adulti sunt de acord ca un zambet alb, placut, este un important atu social si poate influenta oportunitatea gasirii unui loc de munca; Peste 85% spun ca isi amintesc intodeauna de cineva cu un zambet frumos; 85% sunt de acord ca un zambet neatractiv face o persoana mai putin atragatoare in fata sexului opus.

Toată lumea îşi doreşte dinţi frumoşi, aliniaţi şi albi stralucitor…Tratamentele de albire sunt costisitoare şi trebuie repetate o dată la câţiva ani, în funcţie de metoda de albire. Ce poţi face, totuşi, pentru ca dinţii tăi să arate cât mai bine ?

Primul sfat este să te speli pe dinţi după fiecare masă – medicii dentişti recomandă spălarea dinţilor cel puţin 3 minute la maxim 30 de minute după servirea mesei. De asemenea, după ce mănânci cireşe, zmeură, coacăze, mure sau bei cafea sau vin roşu este recomandat să te speli pe dinţi sau măcar să clăteşti gura cu apă.


Un al doilea sfat ar fi să foloseşti bicarbonatul de sodiu atunci când te speli pe dinţi – pune praful de bicarbonat direct pe periuţa de dinţi (în pasta de dinţi se află bicarbonat de sodiu). Mănâncă fructe (mere, gutui, pere) şi legume (morcovi, ardei) – consumul acestora ajută în eliminarea depunerilor pe dinţi.

Fumezi ? Am o veste proastă pentru tine… Fumatul contribuie dramatic la schimbarea culorii dinţilor din alb în gălbui şi/sau maro ! Dacă nu ai obiceiul, mergi la medicul stomatolog de 2 ori pe an pentru a-ţi face detartrajul dinţilor. Procedura nu este dureroasă şi, în plus, vei obţine şi reduceri importante de preţ dacă îţi vei face abonament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read