Ingrediente :

2 kg pulpa de miel, 2 linguri salvie proaspata ,2 linguri tarhon verde ,1 catel de usturoi, zdrobit ,1 ceapa tocata marunt, 1-2 linguri ulei, 1 cana vin alb, 1 cana supa de legume

Mod de preparare:

Se spala si se curata carnea de pielite si grasime. Se incinge cuptorul la 180C. Se face o pasta la robot din tarhon, salvie, usturoi si ulei . Cu aceasta pasta se freaca carnea pe toate partile, se aseaza in tava, se toarna peste ea putina apa, se da la cuptor si se coace cca 1h. Se scoate si se acopera cu un capac 15’. Tava in care s-a rumenit carnea se pune pe foc, se deglaseaza cu vinul si zeama de carne, se amesteca bine (dezlipind si ceea ce s-a prins de fund), se da focul mic si se lasa sa fiarba incet circa 5’. Sosul astfel preparat se serveste impreuna cu pulpa de miel taiata fasii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here