O reteta rapida si gustoasa de pasca fara aluat? Pare a fi visul oricarei gospodine care pastreaza traditia culinara in locuinta ei. Ei bine, totul poate deveni realitate daca urmezi indicatiile de mai jos. Chiar si persoanele care nu stapanesc bine arta gastronomica vor reusi sa prepare un desert inspititor.

Timp de pregatire:30 de minute
Timp de gatire:40-45 de minute
Timp total:aproximativ 75 de minute
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei:redusa

reteta pasca fara aluat

Ingrediente necesare pentru pasca fara aluat

Pentru blat:

250 g de biscuiti (simpli sau cu diferite arome);
100 g de unt;
4 linguri de zahar;

Pentru umplutura:

4 oua;
500 g de branza de vaca (dulce);
4 linguri de zahar pudra;
150 g de stafide;
esenta de vanilie;
coaja rasa de portocala sau lamaie.

Iata cum poti sa prepari o pasca fara aluat

Sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul pastrat la temperatura camerei si cu cele patru linguri de zahar, pana se formeaza o compozitie densa. Intinde blatul obtinut pe fundul unui vas rotund (tapetat cu hartie de copt) si asigura-te ca aspectul este asemanator cu cel al unei tarte. Preseaza biscuitii de langa marginea recipientului, pentru ca acestia sa se ridice pe peretii formei de copt.

Intre timp, pregateste umplutura desertului traditional. Separa galbenusurile de albusuri. Primele se amesteca cu zahar si branza dulce. Dupa ce ai omogenizat compozitia, adauga stafidele, esenta de vanilie si coaja de portocala sau de lamaie. Albusurile se bat spuma tare, apoi se incorporeaza usor in compozitie.

Toarna crema peste blatul de biscuiti si introdu tava in cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt, lasi pasca fara aluat sa se raceasca in forma, apoi o scoti si o decorezi dupa preferinte.

Rezultatul final? Un desert aromat si simplu, care te va face sa inchizi ochii si sa-ti aduci aminte de momentele fericite din copilarie. Introdu pe lista ta de retete festive pentru sarbatorile pascale si aceasta reteta de pasca fara aluat si vei primi doar cuvinte de lauda.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here