HomeRetete CulinareFriptura de vita cu dafin si vin!

Friptura de vita cu dafin si vin!

Ingredinte:

1 kg carne de vita, 1 picior porc, 100 gr. slanina afumata, 3 linguri ulei, 2 varfuri de cutit piper, 1 foaie de dafin, 1 paharel cu vin, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2-3 cepe, sare

Mod de preparare:

Carnea se spala, se usuca cu un servet, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in locul intepat se introduce o feliuta de slanina. Se leaga apoi carnea cu o sfoara ca sa capete o forma frumoasa si se frige 20-30 minute intr-o cratita cu ulei incins. Se scurge uleiul si in locul lui se adauga vinul. Se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba descoperit pana ce carnea a absorbit tot vinul. Se adauga patru cesti de apa, soriciul ramas de la slanina, foaia de dafin, piciorul de porc si se pune din nou la fiert. Se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga zarzavatul, se acopera din nou si se lasa sa fiarba in cuptor 1 ½-2 ore. Se intoarce friptura de 2-3 ori si se adauga apa, daca sosul a scazut. Cand este gata, se scoate sfoara si se taie friptura felii subtiri. Se toarna sosul deasupra.
Se serveste cu un sote de legume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read