61315072

Pentru sarbatorile de Paste din acest an iti propunem un aperitiv delicios, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa. Aceasta reteta de Paste se prepara foarte simplu, iar ingredientele sunt sanatoase si gustoase. Iti propunem un aperitiv extraordinar pentru masa de Paste din acest an. Poti gasi aceasta reteta de Paste si sub numele de “chec aperitiv”.

Eu zic ca este o gustare gustoasa care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Foarte simpla de realizat si nu are o reteta stricta. Trebuia doar sa retineti ca pentru fiecare ou pus in compozitie, adaugati o lingura de faina. Restul ingredientelor vin dupa pofta inimii“, spune Bogdan Roman de la MasterChef.

Cum se prepara aperitivul chec pentru masa de Paste

Ingredientele de care avem nevoie pentru a pregati aceasta reteta de Paste sunt: sare, 1 plic praf de copt, 100g masline fara samburi, 200g ciuperci , 200g sunca, 200g cascaval, 6 linguri mari de faina , 6 oua, piper.

Pentru inceput separam albusele de galbenusuri. Tocam ingredientele in cuburi aproximativ egale, iar ciupercile le calim cu sare intr-o tigaie fara ulei sau pe un gratar. Acestea se vor pregati in suc propriu si le tinem pe foc pana se evapora tot lichidul (ciupercutele devin moi).

Amestecam galbenusurile cu sunca, ardeii, cascavalul, maslinele si ciupercile racite. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, sarea si piperul. Amestecam bine cu o paleta. Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare.

Adaugam spuma de albuse putin cate putin in compozitia creata anterior. Amestecam incet pana se incorporeaza tot albusul si ne-a rezultat o compozitie omogena. Incingem cuptorul la 180-190 grade (mediu). Ungem cu unt o tava de chec si o tapetam bine cu faina sau pesmet.

Turnam compozitia pana la maxim 3/4 din inaltimea tavii si o trimitem la cuptor pentru urmatoarele 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca mai trebuie, o mai lasam 5-10 minute pana se rumeneste. Lasam aperitivul chec 10-15 minute sa se racoreasca inainte sa il scoatem din tava si il mai lasam 10 minute inainte sa il taiem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here