Lentilele de contact reprezinta inlocuitorul estetic al celebrilor ochelari, in ultimii 20 de ani lentilele de contact castiga teren in fata clasicilor corectori de vedere…

Ce sunt lentilele de contact?
Lentilele de contact sunt mici “dispozitive optice” cu rol terapeutic, au forma unor mici meniscuri si confectionate dintr-un material plastic moale ce se aplica direct pe cornee.

Vezi aici oferta de pret!

Lentilele de contact se pot imparti in mai multe categorii:
Dupa destinatie:
lentile de contact medicale cu rol in corectarea unor deficiente de vedere precum: miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiţie;
lentile de contact cosmetice: cu rol de colorare a irisului ochilor, ele sunt lentile fara dioptrii;
Dupa durata de utilizare pot fi:
-zilnice (sau de unica folosinta);
-saptamanale;
-lunare;
-anuale( nu se mai folosesc)

Personal daca as avea probleme de vedere, sper sa nu am, as opta pentru lentile de contact fiindca orice pereche de ochelari mi-ar pune nu mi se potrivesc si asta nu este doar parerea mea. Probabil nu ma ajuta fata!
Dar e drept ca nici macar ochelari de soare nu port, fiindca nu-mi stau bine, ochelarii pe fata mea arata hidos. Plus ca lentile de contact sunt mult mai comode, nu iti este frica ca-ti cad de pe nas cand te apleci, nu ti-e frica ca o sa tii spargi la fotbal, nu se observa(deci un plus estetic), probabil mai sunt multe alte motive pentru care as folosi lentile de contact in cazul unei probleme.

Exista si lentile colorate, lentilele de contact cosmetice, sincer nu ma atrag dar au si ele piata lor de desfacere… in filmele cu zombii, cu vampiri, glumesc. Lentilele care coloreaza irisul in diverse culori, sunt din ce in ce mai folosite fiindca ele au doar aspect estetic, de design fiindca nu au dioptrii asa ca le pot folosi si persoane care nu au probleme de vedere. In ultima vreme am vazut domnisoare cu ochi, albastri, verzi sau chiar cu niste culori exotice(rosii sau chiar albi), dar cele mai cautate raman cele amintite prima data.

Fireste ca a aparut si combinatie dintre ele…lentile cu dioptrii colorate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.