HomeTECHApple incearca sa ia fata rivalului Samsung prin doua telefoane revolutionare: iPhone...

Apple incearca sa ia fata rivalului Samsung prin doua telefoane revolutionare: iPhone 5C si iPhone 5S

5s

Apple tocmai a lansat doua nou telefoane: IPHONE 5S si IPHONE 5C. Chiar daca va arata la fel ca modelul precedent, iPhone 5S va avea componente hardware mult mai bune: noua generatie de procesoare A7, o baterie cu autonomie mai mare, o camera foto-video mai buna si doua flash-uri. In vreme ce iPhone 5C este invelit in carcase de plastic in diferite culori si are un pret mai mic, varianta iPhone 5S este Premium si vine in trei culori: argintiu, auriu si sampanie.

Apple isi propune sa recastige cota de piata dupa ascensiunea fulminanta a concurentului direct, Samsung, odata cu lansarea a doua noi device-uri. Pentru prima data in istoria companiei, Apple lanseaza un telefon “affordable”, noul iPhone 5C care vine in carcase de plastic, insa atentia consumatorului exigent se indreapta spre iPhone 5S, un dispozitiv care se anunta a fi revolutionar.

IPHONE 5S va fi disponibil in culorile negru, alb și  “șampanie” (o nuanta discreta de auriu). IPHONE 5S are si o noua component hardware fata de noul  procesor. Este vorba de co-procesorul M7, care centralizeaza si analizeaza  informatiile oferite de accelerometrul si giroscopul telefonului. Co-procesorul  M7 va fi exploatat la maximum de aplicațiile de tip fitness.  IPHONE 5S ofera performante de 56 de ori mai bune decat prima generatie de iPhone.

IPHONE 5S va avea un cititor de amprente, intitulat Touch ID.  Cititorul de amprente scaneaza la 360 de grade si poate reține amprentele de la  mai multe degete. Cititorul de amprente este integrat in butonul de Home si inlocuieste traditionalul cod de securitate. De asemenea,  cititorul de amprente va putea inlocui parola contului de App Store.

noul iphone

Camera foto/video IPHONE 5S a fost imbunatatita. Are un  senzor cu 15% mai mare decat cel de pe IPHONE 5, iar camera are o apertura  f/2.2. Cand utilizatorii realizeaza o fotografie, IPHONE 5S realizeaza de fapt mai multe poze si o alege pe cea mai buna. Apple sustine ca fotografiile realizate de IPHONE 5S sunt comparabile cu cele  realizate cu aparatele SLR. De asemenea, camera IPHONE-ului 5S va avea o funcție de stabilizare automată a imaginilor. In plus, IPHONE  5S va putea realiza clipuri in slow-motion, cu 120 de frame-uri pe  secundă

Apple este cel mai sigur telefon din lume, sustine Apple. In SUA, varianta de  16 GB de iPhone 5S va costa 199 de dolari la abonament. Apple  va lansa si huse de protectie pentru IPHONE 5S.

IPHONE 5C va fi disponibil in culorile verde, gri, azuriu,  roz și galben. Telefonul IPHONE 5C va avea o carcasa de  policarbonat. De asemenea, Apple va lansa huse de silicon pentru iPHONE  5C.

IPHONE 5C va avea un ecran de patru inci și un chip de tip  A6, la fel ca IPHONE 5. Va avea aceeasi cameră posterioară ca IPHONE  5, insa camera anterioara, pentru apeluri FaceTime HD, a fost  imbunatatita. Varianta de IPHONE 5C 16GB va costa 99 de dolari cu  abonament în SUA, cu 100 de dolari mai putin decat o varianta similara de iPhone  5.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read