544480_531257506923859

Nicoleta Luciu a câştigat în 1999 titlul de Miss World România în 1999, titlul care i-a adus celebritatea. Bruneta a revenit după 14 ani la concursul de frumuseţe, însă nu în calitate de concurentă, ci face parte din juriu.

În urma preselecţiilor Miss World 2013 România, ExclusivEvent, agenţia deţinătoare în sistem de exclusivitate a licenţei Miss World în Romania, a selectat 16 finaliste care se vor lupta, joi, la Club Ambasad’Or Otopeni, pentru titlul de cea mai frumoasă românca din lume şi onoarea de a reprezenta România în cadrul celei mai importante competiţii internaţionale de frumuseţe – Miss World 2013 – care se va desfăşura în Indonezia în perioada 2-30 septembrie 2013.

Cele 16 finaliste au început de duminică cantonamentul şi pregătirile în Bucureşti, iar până la marea finală şi după marea finală, începând de luni ele vor fi prezentate publicului şi presei în diverse apariţii publice şi prezentări de moda în câteva locaţii din capitală.

Din juriul Miss World 2013 România va face parte Nicoleta Luciu şi alte persoane publice din ţară, reprezentanţi ai sponsorilor şi ai organizatorilor.

Miss World este clasată între cele patru competiţii internaţionale de frumumuseţe majore din punct de vedere al prestigiului, importanţei şi amplorii evenimentului, “The Big Four Major Pageants” – Miss Earth, Miss International, Miss Universe şi Miss World, fiind considerate cele mai importante competiţii de frumuseţe la nivel mondial.

Sub deviza “Beauty with a Purpose/ Frumusete cu un scop”, câştigătoarele Miss World militează pentru drepturile copiilor şi derulează campanii pentru ajutorarea copiilor cu probleme din întreaga lume.

Creat în Marea Britanie, competiţia Miss World a fost organizată pentru prima dată în anul 1951, fiind prima competiţie internaţională de frumuseţe majoră organizată la nivel mondial şi cea mai longevivă competiţie internatională de frumuseţe în acest moment.

Prima câştigătoare a unei competiţii internaţionale de frumuseţe majore din istorie şi anume a titlului Miss World 1951 a fost suedeza Kiki Haakonson, fiind de altfel la acea vreme prima concurentă dintr-o competiţie de frumuseţe care a purtat un costum de baie format din doua piese, la momentul respectiv (1951) acest lucru fiind tratat ca un act de mare curaj.

În 1986, celebra actriţă Hale Berry a reprezentat SUA la Miss World. Nu a câştigat competiţia, dar peste ani, munca i-a fost recompensată cu un trofeu Oscar.

Finala Miss World 2013 va avea loc în Indonezia, în perioada 2-30 septembrie 2013. Câştigătoarea Miss World 2012 este Yu-Wenxia din China. Ultima reprezentantă a României în competiţia Miss World a fost Alexandra Stănescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.