HomeModa copiiDe ce sa folosesti haine din bumbac organic pentru copilul tau?

De ce sa folosesti haine din bumbac organic pentru copilul tau?

Pentru tine, copilul tau este cea mai importanta persoana din lume. Iar tu iti doresti tot ce e mai bun pentru el: aer curat, apa curata, jucarii sigure, mancare sanatoasa etc. Dar nu trebuie sa uiti ca alegerile pe care le faci pentru copilul tau pot face lumea mai sigura pentru toti copiii. Ceea ce copilul tau mananca, ce haine poarta si ce produse foloseste au un impact semnificativ pentru noi toti, si pentru Pamant.

Adesea hainele din bumbac organic sunt considerate un lux, dar, in realitate, este vorba de o miscare la nivel mondial spre o zi de maine mai buna, spre un viitor mai frumos pentru copiii nostri.

Te-ai gandit vreodata ca hainele copilului tau pot salva lumea?

Bumbacul organic este bumbac cultivat in agricultura organica, folosind metode si materiale cu un impact scazut asupra mediului. Acesta este crescut fara pesticide toxice sau fertilizatori sintetici, din seminte nemodificate genetic.Bumbacul organic este udat prin ploi, si nu prin irigatii.

Fermierii inlocuiesc fertilizatorii sintetici cu compost sau ingrasaminte naturale.

Sunt folosite strategii inovatoare in locul erbicidarii, cum ar fi folosirea unor insecte benefice sau a culturilor-tampon.Inghetarea si udarea naturala a plantelor le pregatesc de recoltare, eliminand astfel folosirea defoliantilor toxici.

  • Bumbacul conventional ocupa doar 3% din terenul agricol din lume, dar foloseste 25% din pesticidelesi ingrasamintele chimice folosite in lume.
  • Bumbacul conventional este a doua cultura din lume (dupa cafea) care foloseste pesticide.
  • Pesticide nu ajung doar pe culturi, dar si in apele subterane, care este apa potabila.

Vestea buna este ca suprafata cultivata cubumbac organic este in crestere in fiecare an. Acest lucru se datoreazaunui numar tot mai mare de designeri, printre care si cei de la compania britanica Frugi, care au imbratisat promisiunea de a folosi bumbac organic la confectionarea hainelor pentru a creste gradul de constientizare si cererea pentru textile ecologice.

Pe www.scutecila.ro gasiti hainute vesele din bumbac organic, marca Frugi, un inovator in materie de tesaturi si creatii pentru bebelusi si copii. Compania britanica Frugi este o afacere de familie ce are la baza dorinta parintilor Lucy si Kurt de a confectiona hainute pentru copii, contribuind totodata la protejarea naturii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read