HomeModa barbatiTendințe în sezonul toamnă - iarnă 2014 - 2015 pentru bărbați

Tendințe în sezonul toamnă – iarnă 2014 – 2015 pentru bărbați

   Colecțiile de modă pentru bărbați pentru sezonul toamnă – iarnă 2014-2015 prezentate la Londra , Milano și Paris au fost dominate de câteva tendințe anunțate a fi la moda. De asemenea, croiurile ascuțite, cu linii slim fit ce te duc cu gândul la moda de „epocă” vor fi la modă în toamnă – iarnă 2014-2015 pentru bărbați. Ce culori se poartă? Moda pentru bărbați toamnă – iarnă 2014-2015 vine pe lângă clasicul negru și gri ce etern va fi la modă și elegant și cu ceva culori ; se poartă culorile tradiționale de toamnă, cum ar fi vișiniu și verde, dar și culoarea deșertului, camel, o culoare ce va fi în mare trend în sezonul acesta.

     După această generală prezentare voi veni în ajutorul bărbaților și băieților care vor sa fie la curent cu ce tendințe sunt în modă în sezonul ce tocmai a început toamna – iarna 2014-2015:

1. BLANA

haine cu blana_barbati 2014 2015

  Tendința principală a sezonului de toamnă-iarnă 2014 – 2015 este Blana . Haine clasice, total din blană sau doar cu guler sau manșete de blană, acestea le propun marii creatori de modă cum ar fi Christopher Raeburn, Fendi,
Balmain sau Dries Van Noten.

2. NEOPREN

  Neoprenul care este un material sintetic cu aspect cauciucat care devine ultra-modern deoarece în fiecare sezon câștigă din ce în ce mai mult în popularitate. Are avantajele că își păstrează forma, dar pe lângă acest aspect neoprenul ține și de cald și pentru acest lucru mulți îl apreciază.

haine neopren_moda barbati 2014 2015

  Cel mai adesea este folosit la îmbrăcămintea exterioară, pentru jachete în special. Ermenegildo Zegna, Christopher Kane si Givenchy sunt cei care le-au promovat cel mai mult în prezentările de modă pentru toamnă – iarnă 2014-2015.

3. EȘARFE – GULER

esarfe la moda la barbati

 

  Se poartă eșarfele în jurul gâtului în sezonul de iarnă 2014-2015 la bărbați, dar designeri precum Dolce & Gabbana, Bally sau Dries Van Noten vin cu o notă cât se poate de nouă și anume cu eșarfe-guler din tricot sau din blană, pentru că v-am spus ca blana va fi în mari tendințe în moda pentru bărbați în toamna iarna 2014-2015.

4. CAMUFLAJ

haine camuflaj barbati la moda 2015

O altă tendință în modă la bărbați în sezonul de iarnă 2014-2015 este ținuta militară. O astfel de ținută este cât se poate de masculină și denotă putere și control, dar și protecție. Designeri precum Balmain, Yohji Yamamoto și Valentino au folosit în colecțiile lor materialul de camuflaj clasic, kaki, dar și în alte forme, de exemplu în culoarea roșu.

5. COMBINAȚII DE PRINTURI

cum se combina hainele la barbati

      Phillip Lim, Burberry Prorsum, Etro si Issey Miyake propun combinarea de imprimeuri, încercând să arate ca nu sunt de prost gust și că moda de a crea un stil este de fapt o adevarată artă. Astfel se propun combinații în aceeași ținută de modele orientale cu modele animale, abstracte sau carouri.

6.HAINE SUPRADIMENSIONATE

     O trăsătură de bază a sezonului de toamnă iarnă 2014-2015 la bărbați sunt jachetele și sacourile supradimensionate, completate în plan secund cu helănci și pantaloni strânși pe corp. În pozele din dreapta vedeți creațiile prezentate de Haider Ackermann, John Galliano  . În pozele de mai jos vedeți creațiile prezentate de Damir Doma.

jachete largi barbati_moda 2014 2015

7. CULORILE METALICE

pantaloni la moda 2015 barbati    Calvin Klein Collection, Jil Sander si Topman Design fac aproape orice material să poată fi purtat nu numai pe podiumurile de modă. În acest sezon de toamnă iarnă 2014-2015 au folosit o nuanță nobilă de cupru și platină, care dau un ton futurist glamour. Materialele cu efecte metalice de câțiva ani au devenit tot mai mult purtate atât în moda pentru femei, dar iată și cea pentru bărbați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read