prada-artSezonul primăvară-vară 2013 se apropie cu paşi mici, dar siguri. Femeile la curent cu ultimele noutăţi au început deja să îşi facă „wishlist-uri” cu genţile „must have” ale unuia dintre cele mai bogate anotimpuri în materie de tendinţe. Modele minimaliste, XXL, elemente lego sau hula hoop, tu pe care le vei adopta?

Tendinţele pentru primăvară-vară 2013 sunt exact cum te-ai fi aşteptat să fie: fresh, ludice, colorate, feminine şi classy. Designerii s-au „scuturat” de spleenul anotimpului mohorât, marcat de culori hibernale, şi invită pe catwalk curcubeul, imprimeurile florale, pe cele geometrice, de reptilă şi să nu uităm mânerele creative.

Pentru anul 2013, designerii sugerează să achiziţionezi accesorii noi şi inedite pentru garderoba următorului sezon, ca să scoţi din monotonie ţinutele clasice. Cu siguranţă, te vei întreba şi tu cum de s-au gândit designerii la anumite modele ciudate, de la genţile mini, la cele cu ţepi sau sub forma unei sticle de parfum.

 

Călătorind din sezonul trecut, regăsim în vogă modelele „color-block”, de altfel şi accesoriile cu elemente îmblănite. Iar rucsacul, deşi nu este tocmai un accesoriu care denotă feminitate, revine în tendinţe, propus de Donna Karan şi Hermes.

Genţi de lux pentru vara 2013

Sunt multe idei noi pe care trebuie să le asimilezi, însă designerii recomandă să optezi pentru două-trei modele: unul clasic de zi, unul jucăuş pentru timpul liber şi unul elegant pentru seri toride de vară.

Mulţi designeri, cu Marc Jacobs pentru Louis Vuitton în frunte, au lansat pe catwalk genţi care se asortau cu ţinutele, iar Alexander McQueen şi Mulberry recomandă genţile perforate.

Alexander Wang sugerează să adopţi fie o geantă dintr-un material tare, fie modelul „două genţi într-una”, iar Dolce&Gabbana susţine această tendinţă cu o geantă ca un mic cufăr portabil.

 

Plicurile şi clutch-urile dure merită o atenţie specială în acest sezon. Ele vin în diferite forme şi propun stiluri inedite, fiecare reprezentând o tendinţă importantă. Trei modele care au atras atenţia sunt plicul întors de la Celine, clutch-ul, minaudiere, transparent şi dur de la Stella McCartney şi cel cu ţinte de la Valentino.

Elementele transparente se impun destul de puternic în acest sezon, aduse de Burberry şi Marc Jacobs. Tendinţa genţilor clasice şi office nu s-a schimbat, iar mărimile XXL sosesc în acest sezon atât pe verticală, cât şi pe orizontală. Mă refer la genţile lungi, ca cele pentru sport, însă din materiale elegante, precum pielea.

Orice decizi să porţi, nu uita că nuanţa propusă de Pantone în acest an este verde-smarald.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.