Tepele date de Cluj Fashion Week ies la lumina! Hotelierii se plang ca au pierdut zeci de mii de lei pe mana lui Mihai Chiver.

Asociatia Hotelierilor din Cluj scoate la lumina tepele date de organizatorul Cluj Fashion Week, Mihai Chiver, pe care il acuza ca inca nu a platit mai multor hoteluri cheltuielule cu cazarea de la editia din primavara a festivalului.

“Toate utitatile hoteliere care au avut contact cu dl Mihai Chiver, in vederea organizarii CFW, editia de primavara precum si pentru editia de toamna-iarna, au de recuperat bani de la acesta. In cadrul tuturor unitatilor modul de operare a fost aproximativ acelasi: dl Chiver solicita cazare/masa, diverse servicii, semna contractul aferent serviciilor solicitate, platea un mic avans – in cazul cel mai bun, dupa care lasa drept garantie fie file CEC semnate in alb, fie bilete la ordin. Aceste file CEC sau BO nu pot fi incasate intrucat in conturile societatii platitoare nu sunt bani”, a declarat Ionut Poienaru, presedintele Asociatiei Hotelierilor Cluj.

Mihai Chiver este acuzat ca incasa contravaloarea cazarilor de la designerii care participau la Cluj Fashion Week, dupa care nu mai platea banii hotelierilor.

Chiver sustine ca datoriile de aproximativ 100.000 de euro ale primei editii Cluj Fashion Week revin de la aproximativ 400 de persoane venite de la Bucuresti care au plecat din hoteluri fara sa plateasca.

“Trebuiau sa vina 210 persoane din Bucuresti cu autocare. Cand au ajuns erau 400. Ei s-au cazat in hoteluri, au mancat, au plecat cu tot minibarul si nu au platit. Eu am mers ulterior si mi-am asumat responsabilitatea pentru ce nu au platit ei. De acolo sunt datoriile. Se poate scoate o lista cu fiecare , cu numele, camerele de hotel in care au stat, ce au consumat si cand au consumat”, a spus acesta.

De asemenea, biletele de avion de la CFW1 si manechinele care au participat nu au fost inca platite. In cadrul aceleiasi conferinte, organizatorul Cluj Fashion Week a recunoscut ca a platit hotelurile clujene cu file CEC si bilete la ordin fara acoperire.

Mihai Chiver a declarat ca Cluj Fashion Week2 nu are nicio datorie si poate dovedi cu facturi, dupa care a revenit, amintindu-si de un salon de coafura si de modelele care mai trebuie platite.

“CFW 2 nu are nicio datorie. S-a achitat tot, totusi au mai ramas un salon de coafura si cateva mici datorii fata de modele. Din pacate, au ramas decoruri nefolosite, bani aruncati si bilete de avion platite, iar apoi rugati designerii sa nu mai vina”, a spus Chiver.

Calin Chiver a pus esecul CFW2 pe seama unor “pariuri” si a sabotorilor. El sustine ca s-au pus pariuri ca CFW2 nu se va mai organiza, iar cand “pariorii” au vazut ca totusi evenimentul va fi sustinut, l-au sabotat cu telefoane la hotelieri si inspre cei care ii ofereau locatiile pentru a-l face sa renunte.

In legatura cu CFW3, Calin Chiver a spus ca asteapta un miracol si ca el s-ar da la o parte daca festivalul poate merge inainte si fara el.

“Am vrut prea mult si nu m-am bazat pe nimic”, a spus Chiver.

Ionut Poienaru dezvaluie ca proprietarii mai multor hoteluri din Cluj Napoca au semnat contrate atat la editia din primavara, cat si din noiembrie cu SC Grup Tritonia SRL, care:

“este aproape imposibil de identificat si de tras la raspundere deoarece la sediul social din mun. Baia Mare, la adresa indicata de acesta, nu exista nicio societate comerciala. In urma verfificarilor intreprinse de catre avocatii nostri a reiesit ca SC Grup Tritonia SRL are contractul de sediu depus la Oficiul Registrului Comertului Baia Mare expirat, neavand alte puncte de lucru sau sedii secundare declarate”.

Cluj Fashion Week are de platit hotelurilor aproape 70.000 de lei, penrtru editia din primavara.

  • 25.000 lei – Hotel Paradis
  • 20.000 lei Hotel Napoca
  • 3.100 lei Hotel Athos
  • 800 lei West City

La aceste sume se mai adauga inca 22.000 de lei datorati altor hoteluri.

Pentru editia din noiembrie, Cluj Fashion Week a facut contract de cazare cu Hanul Fullton. Patronii unitatii i-au dat afara pe designeri, vineri 12 noiembrie, cand au realizat ca nu isi vor primi niciodata banii pe cazare.

“Atragem atentia tuturor colegilor hotelieri din Cluj-Napoca, membrii sau nemebrii ai Asociatiei Hotelierilor Clujeni, asupra modului in care opereaza acest asa zis ‘om de afaceri’, Mihai Chiver. Totodata solicitam autoritatilor locale si judetene sa nu sprijine in niciun fel orice eveniment incearca sa organizeze acest cetatean deoarece prin modul sau de operare prejudiciaza extrem de mult mediul de afaceri din Cluj-Napoca”, a mai declarat Ionut Poienaru, presedintele Asociatiei Hotelierilor Cluj.

Mihai Chiver a declarat ca Hanul Fullton nu si-a respectat contractul incheiat, motiv pentru care a fost reziliat contractul. In plus, si-a acuzat partenerii de lipsa de seriozitate.

Surse: 1 ; 2 ; 3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.