HomeDIVERSEUn trench semnat Burberry naste controverse! Iata realitatea cruda din spatele celei...

Un trench semnat Burberry naste controverse! Iata realitatea cruda din spatele celei mai hot piese vestimentare a momentului!

burberry-pauni5

Una dintre cele mai cool piese vestimentare din colectia primavara-vara 2013 Burberry este un trench realizat din pene de paun. Acesta valoreaza nu mai putin de 22.ooo de lire sterline si a fost purtat recent de insasi Anna Wintour, editor al celebrei reviste Vogue. Nici nu este de mirare ca trench-ul realizat de designerul Cristopher Bailey pentru Burberry este cel mai discutat articol de imbracaminte al momentului.

„Nici nu as indrazni sa-l visez la a-l avea in garderoba, dar as da absolut orice sa am macar ocazia sa-l vad. Acest trench a pus pe jar intreaga lume fashion”, scria zilele trecute unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri in domeniu.

Cat despre designer-ul trench-ului minune, Cristopher Bailey, acesta insista ca tot ce si-a dorit a fost sa bucure lumea prin intermediul muncii sale.

„Am vrut sa-i fac pe oameni sa zambeasca. Mi-am dorit ca aceasta colectie sa fie una plina de bucurie. Asa putem imbunatati situatia actuala – prin a aduce un zambet pe buzele oamenilor”, a declarat acesta.

Din pacate, zvonuri mai putin placute s-au creat saptamana aceasta in jurul brand-ului Burberry. O investigatie jurnalistica realizata de ziarul „Daily Mail” aduce in atentia publicului faptul ca provenienta acestui trench nu este chiar cea pe care au declarat-o reprezentantii Burberry

Initial, aestia au scris pe website-ul oficial ca penele de paun folosite in realizarea piesei vestimentare provin de la pasari crescute intr-o ferma din India.

Singura problema ar fi aceea ca exportarea penelor de paun din India este… ilegala! Se pare ca paunii au foat omorati, penele le-au fost apoi smulse si vandute ilegal in strainatate.

Jaya Sinha, expert in legile pentru animalele salbatice din India si director al Humane Society International spune ca „orice casa de moda care produce haine realizate din pene de paun ori balnuri de animale este un exemplu prost pentru societate”.

Cand au realizat ce greseala au facut, reprezentantii Burberry au schimbat foaia, sustinand ca penele provin de la pauni crescuti in ferme din China, nu India. Se pare ca din China au ajuns in New York si au fost mai apoi exportate in India. Acolo au fost transformate in material, acesta din urma fiind transportat in Italia – locatia in care trench-ul a fost croit, inainte de a ajunge pe catwalk-urile din Londra .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read