HomeDIVERSETop 5 branduri romanesti de haine

Top 5 branduri romanesti de haine

Creatiile vestimentare deosebite ne atrag mereu atentia, indiferent de modul in care luam contact cu ele: prin intermediul revistelor, al televiziunii sau vizionandu-le in magazine ori chiar pe podium. Majoritatea femeilor prefera produsele de mass market, care fac parte din colectii cunoscute de toata lumea, pentru preturile accesibile si pentru croielile care nu ies din tipare. Aceasta nu inseamna, insa, ca nu trebuie sa facem cunostinta si cu marcile romanesti, apreciate de criticii si de fashionistele din tara si de peste hotare.

Branduri romanesti de haine, locul 5: Nissa

In spatele brandului romanesc Nissa sta Denisa Radian, care a inceput sa fie interesata de fashion business in 2001. Nissa a luat nastere in Craiova, insa, in timp, aceasta marca autohtona a reusit sa se faca cunoscuta atat in Romania, cat si peste hotare. In consecinta, brandul a ajuns sa fie comercializat din Franta pana in Dubai . Creatiile vestimentare Nissa se diferentiaza de cele care poarta etichetele unor marci mass market prin faptul ca le sunt destinate cunoscatoarelor domeniului fashion, care isi permit sa achizitioneze produse de calitate, avand in vedere faptul ca au venituri peste medie.

Hainele Nissa sunt feminine, au o croiala impecabila, iar materialele sunt de cea mai buna calitate.

 Rochie Nissa – 499.50 ron  Rochie Nissa – 499.50 ron

Branduri romanesti de haine, locul 4: Rhea Costa

Inainte de a pune bazele brandului Rhea Costa, in 2009, Andreea Constantin a fost model si, apoi, fashion stylist. Desi nu are studii in domeniul modei, ea reuseste cu succes sa combine materialele, croielile si detaliile handmade, astfel incat creatiile Rhea Costa sunt feminine si versatile. Aceste calitati au facut ca, in mai putin de un an de la nasterea acestei marci autohtone, numele ei sa devina cunoscut printre iubitoarele de fashion.

Andreea Constantin a recunoscut in nenumarate randuri ca isi doreste ca tinuta realizata de ea sa puna in valoare femeia. Asadar, ea a reusit sa isi vada creatiile pe covorul rosu, numeroase vedete alegandu-le pentru a le purta la diverse evenimente cu staif. Una dintre acestea este Malvina Cervenschi, cea care a fost, inca de la inceput, o sursa de inspiratie pentru Andreea.

 Rochie Rhea Costa – 1810 ron  Rochie Rhea Costa – 2416.40 ron

Branduri romanesti de haine, locul 3: Corina Vladescu

Corina Vladescu este o absolventa a sectiei de design vestimentar din cadul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. Inca din timpul anilor de studiu, ea s-a remarcat prin colaborarile cu diverse reviste din zona fashion, dar si datorita faptului ca inca de atunci a reusit sa isi faca creatiile cunoscute, lucrand ca freelancer. Brandul Corina Vladescu, al carui motto este “Iconic. Versatile like you”, este apreciat nu numai in Romania, ci si peste hotare. Tanara a fost primul designer roman care a primit acceptul de a participa la salonul international de pret-a-porter, Who’s Next, din septembrie 2009. Dupa aceea, au urmat podiumurile din marile capitale ale modei.

In anul 2011 s-a nascut linia Noire by Corina Vladescu, iar in 2012, a aparut Poeme, sub aceste denumiri reunindu-se creatii caracterizate de o sensibilitate aparte, cu influente gothice si indie. Combinatiile preferate de designer sunt cele de materiale fluide, din care creeaza piese vestimentare care uimesc prin feminitate si stil, cu materiale grele, care confera consistenta si densitate. La toate acestea, se adauga detaliile minutios lucrate.

Rochie Poeme by Corina Vladescu – 499 ron

Branduri romanesti de haine, locul 2: Murmur

Andreea Badala, designerul roman  care sta in spatele brandului de haine Murmur, a absolvit Universitatea Nationala de Arte Bucuresti si a avut ocazia de a-si continua studiile la London College of Fashion. Practica si-a facut-o in cadrul atelierelor unor designeri renumiti, cum ar fi Richard Nicoll si Alexander McQueen.

Murmur a luat nastere din dorinta Andreei Badala de a gasi raspunsul la o intrebare: de ce ar trebui lenjeria sa ramana ascunsa privirii, cand, de fapt, ea poate scoate in evidenta feminitatea? Asadar, creatiile Murmur imbina elemente de lenjerie cu piese vestimentare pret-a-porter, rezultatul fiind unic: erotism, eleganta si bun-gust.

 Rochie Murmur – 123 euro  Rochie Murmur – 144 euro

Branduri romanesti de haine, locul 1: MLH

Unul dintre brandurile romanesti de haine cunoscute si preferate de vedetele internationale este MLH, care a fost creat de designerul roman Maria Lucia Hohan . Aceasta din urma a absolvit L’Institut Superieur des Artes Apliquees din Paris , iar in 2003, la varsa de 23 de ani, si-a deschis un atelier de creatie vestimentara. In acest fel a aparut brandul MLH, care, trei ani mai tarziu, in 2006, a ajuns pe podiumurile evenimentului Paris Fashion Week.

Creatiile feminine si materialele fluide, pretioase, reprezinta caracteristicile de baza ale brandului MLH. Gratie acestora, multe vedete de la Hollywood, printre care se numara Eva Longoria si Katherine Heigl, au ales rochiile realizate de Maria Lucia Hohan, pentru a le purta pe covorul rosu.

 Rochie MLH – 3360 ron  Rochie MLH – 4470 ron

Brandurile romanesti de haine au devenit cunoscute si apreciate peste hotare, fiind considerate versatile, sofisticate si demne de a ne reprezenta tara la marile evenimente de moda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read