404 Not Found


nginx
Sfaturi de la un om care stie 16 limbi | FashionLife.ro
HomeDIVERSESfaturi de la un om care stie 16 limbi

Sfaturi de la un om care stie 16 limbi

51689-1366x768

Kato Lomb este o traducatoare profesionista din Ungaria, care stapaneste 16 limbi. Pentru persoanele care invata o limba straina sau mai multe, ea a scris 10 reguli de aur. Lucrul care atrage atentia cel mai mult e ca Lomb a invatat toate limbile de singura, lucrand doar cu manualele si literatura in limba data. Metoda sa de invatare este prezenta si in cartea „How I learn languages”. Principiul de baza al cartii este „aprofundarea completa a limbii”. Iata care sunt regulile:

1. Ocupa-te de limba zilnic. Macar 10 minute si cel mai bine e sa faci asta dimineata.

2. Daca dorinta de a invata slabeste, nu forta procesul. Dar sa nu lasi invatatul. Gaseste o modalitate de a te relaxa: asculta o melodie in limba data, citeste un jurnal sau cauta cuvinte noi in dictionar.

3. Nu toci. Nu invata niciodata ceva pe fragmente, in afara contextului.

4. Invata frazele cheie. Sunt expresii pe care le poti folosi in conversatiile zilnice. Ele se invata cel mai usor.

5. Incearca sa traduci in minte. Cand mergi pe strada si vezi o reclama incearca sa o traduci sau sa auzi bucati din conversatie. Este o modalitate extraordinara de a invata cuvinte noi.

6. Invata „solid” doar ceea ce-i corect. Nu citi de mai multe ori textul sau exercitiile facute de tine, deoarece se memoreaza si dupa iti va fi greu sa te corectezi.

7. Fraze sau expresii gata facute. Invata-le la persoana intai, astfel vei memora mai usor.

8. Limba straina– cetatea care trebuie asediata din toate partile. Citeste ziare, asculta radio, uita-te la filme nedublate, roaga un prieten sa te ajute, etc.

9. Sa nu-ti fie frica de greseli si roaga sa fii corectat. Si cel mai important lucru e ca nu trebuie sa te simti jignit daca lumea incepe sa te corecteze.

10. Fii ferm convins, orice s-ar intampla, ca tu iti vei atinge scopul. Ai nevoie de perseverenta si timp.

Kato Lomb zice ca rezultatul poate fi obtinut doar datorita timpului si interesului dedicat.

LombKato
Cand Kato,  l-a intalnit pe amicul sau Steve in varsta de 54 de ani i-a spus o fraza care avea sa-i marcheze intreaga viata: “Steve, esti atat de tanar, cati ani mai ai inainte si cate limbi de invatat!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read