HomeDIVERSEProgram supermarketuri de 1 Mai si Paste. Unde va puteti face cumparaturile...

Program supermarketuri de 1 Mai si Paste. Unde va puteti face cumparaturile chiar si noaptea

supermarket

In foarte scurt timp si cu mici exceptii, Romania va fi o tara inchisa in care toata lumea leneveste fericita la un gratar cu o bere rece in mana. De 1 Mai, la iarba verde, barbatii vor juca table sau carti, iar cucoanele vor face schimb de retete pentru cozonaci si drob.

Dar, ca sa isi permita luxul acesta si sa isi stie frigiderele pline, oamenii asezati au mers marti la cumparaturi si s-au aprovizionat temeinic. Faptul ca anul acesta petrecerea 1 Mai e la cateva zile distanta de Paste poate fi un avantaj. Iesim o singura data la cumparaturi si bifam tot intr-o singura zi. Pe de alta parte, insa, si nota de plata e mai mare. In carucioare punem si ceafa de porc pentru gratar, dar si bunatatile pentru masa de Paste.

Tocmai pentru ca multi sunt liberi deja, marile magazine au fost marti pline si de clienti, si de marfa, semn ca lumea isi face intai aprovizionarea si abia apoi pleaca din oras. Cu listele pregatite, de parca ar vrea sa curete toate rafturile, romanii au analizat cu mare atentie pretul fiecarui produs.

In mod obligatoriu, toti s-au oprit la raionul de carne. Vedetele momentului sunt micii si carnaciorii. Urmeaza in top mielul. Un domn pare extrem de calculat. Are cel mai burdusit carucior, dar stie inainte sa ajunga la casa cati bani a risipit.

Client: “755 lei si 99 de bani”.

Afara e vara in toata regula, iar setea e mare, si-au spus si cei care au stat minute in sir si au studiat oferta de bauturi. Domnul Ion se pare ca a reusit sa impace toata familia.

Ion Soare: “Am luat pentru sotie niste bere fara alcool cu lamaie, sucuri pentru nepoti, energizant…“.

Altii, in schimb, au luat doar de pofta: “O sticla de bere, atat. Pensia este mica, nu ne descurcam, facem si noi dupa posibilitati“.

In acelasi loc am intalnit si doamne relaxate, pentru care sarbatorile nu reprezinta un stres ci un rasfat.

Oricat ar fi de chibzuiti oamenii, comerciantii stiu deja ca in aceste zile vor avea vanzari cu cel putin 50% mai mari fata de o perioada normala a anului. Timp e suficient, asa ca nu intrati in panica. Si de aceasta data hipermarketurile s-au gandit la intarziati si si-au prelungit programul pentru zilele urmatoare.

Concret, cei de la Carrefour au pe 1, 2 si 3 mai portile deschise de la 8 dimineata si pana la miezul noptii. Pe 4 mai, insa, programul se incheie la ora 19.

Cine alege sa isi faca cumparaturile din Real pot sta si mai linistiti. Pana sambata e program non-stop la cele mai multe dintre magazinele lantului.

La Kaufland, in schimb, marti, miercuri, joi si vineri e deschis pana la ora 22.30. In ajun de Paste se da stingerea insa la ora 18:00.

La fel si la Cora, cu specificatia ca pana vineri inclusiv cei de aici asteapta clientii pana la ora 23:00.

Duminica, insa, in ziua de Paste totul e inchis, iar de luni se intra in ritm normal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read