HomeDIVERSENew York interzice tigara electronica catre minori

New York interzice tigara electronica catre minori

Guvernatorii din New York au interzis recent comercializarea de tigari electronice catre minori. Acestia au avut intentia sa interzica definitiv comercializarea de tigari electronice insa nu au reusit.

Cu ceva timp in urma autoritatile din New York au anuntat ca intentioneaza sa interzica comercializarea de tigari electronice definitiv. Motivatia lor, „In 2009 Administratia alimentelor si medicamentelor SUA (Food and Drug Administration – FDA) a emis un comunicat de presa prin care informeaza populatia cu privire la pericolul pe care il reprezinta tigara electronica.

Analiza lor a relevat faptul ca in unele tigari electronice au fost gasite substante cancerigene precum dietilen glicolul, o substanta foarte toxica pentru oameni. S-a facut o confuzie voita intre dietilen glicol (substanta toxica) si propilen glicol (substanta folosita la amestecul medicamentelor).

Desigur cu totii stim ca, acest studiu a fost proclamat nul de catre Curtea de Apel SUA pe motiv ca nu au fost respectate normele de cercetare. Curtea de Apel SUA a sustinut ca tigarile electronice nu sunt medicamente sau dispozitive decat daca acestea sunt comercializate in scopuri terapeutice.

Evident ca nu au reusit sa interzica definitiv comercializarea de tigari electronice pentru ca ar face un mare rau fumatorilor care deja au renuntat la fumat cu tigara electronica. Se estimeaza ca numarul total de utilizatori de tigari electronice din SUA este de 3 milioane.

Este a doua tentativa a New York-ului de a interzice tigara electronica si de aceasta data fara succes. Prima data cand a fost facuta o astfel de propunere utilizatorii de tigara electronica au iesit in strada si au protestat in centrul orasului. De aceasta data nu a mai fost nevoie pentru ca Autoritatile au cedat mai usor.

Insa, de aceasta data Autoritatile din NY au reusit sa interzica tigara electronica minorilor. O masura am putea spune, indreptatita, luand in considerare faptul ca tigara electronica contine nicotina. Asta este singurul motiv pentru ca tigara electronica nu trebuie comercializata copiilor care de altfel acest dispozitiv nu pune un pericol asupra lor intrucat nu contine substante cancerigene.

Guvernul din NY ar trebui sa isi focuseze atentia pe alte lucruri care sa asigure sanatatea si bunastarea cetatenilor, nu propunand legi care sa dauneze sanatatii lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read