HomeDIVERSELucruri de care ar trebui intotdeauna sa amintim

Lucruri de care ar trebui intotdeauna sa amintim

lucruri-de-amintit1

Toata viata asteptati acel moment cand cineva va va intelege si o sa va accepte asa cum sunteti. Si apoi, cand se pare ca speranta face ultima suflare inainte de a pleca departe, ne dam seama ca acel “cineva” este intotdeauna cu noi si suntem noi insine. Numai in mainile noastre sta puterea de a accepta, de a ierta, de a visa si de a ne bucura de viata.

Luati o decizie si anume de a fi fericiti: imbratisati, impartasiti, priviti apusul de soare, plantati copaci si flori, ascultati muzica, cititi carti, faceti sport. Luati o decizie CONCRETA – pentru fericirea dumneavoastra este nevoie de o decizia constienta. NIMENI, in afara de voi insiva nu o sa va faca fericiti, in orice situatie. Acesta este cel mai important principiu dupa care ar trebui sa va ghidati. Deci ce este important sa ne amintim?

1. 80/20 regula lui Pareto

Regula 80/20 descrie faptul ca in aproape orice problema 20% reprezinta esentialul, iar 80% reprezinta partea mai putin valoroasa. O mare parte din ceea ce faceti, de fapt nu este atat de necesara. Optimizati timpul dumneavoastra. Luati in considerare acest lucru: 80% practic este  munca inutila! Deci cine nu are acolo timp pentru un hobby preferat?

2. Legea lui Parkinson

Puteti sa faceti acel ceva de care aveti nevoie mai repede. Cu cat mai mult timp va alocati pentru indeplinirea sarcinii cu atat mai mult o sa cheltuiti. Si daca aveti tendinta de a lasa treburile pana la ultimul moment, atunci, indiferent daca ati alocat o saptamana sau o luna, „munca” planuita oricum va fi efectuata in ultimele 2 zile.

3. Oferiti ca sa primiti.

Si anume in aceasta ordine si nu viceversa. In timp veti obtine mai mult decat ati oferit, bucurati-va in liniste. In fiecare secunda pe pamant se indeplinesc dorinte. Maine poate fi indeplinita si dorinta dumneavoastra. Nici un om care a facut o fapta demna, nu a primit o rasplata mai mica decat ceea ce a oferit.

4. Greselile si esecurile– sunt bune

Acestea va permit sa castigati experienta de nepretuit, de a invata o multime de lucruri interesante si sa deveniti o persoana de succes, deoarece succesul in viata de multe ori vine numai in cazul in care nu cedati esecurilor si greselilor. El nu vine decat la persoanele persistente.

5. Intalniti si comunicati cu usurinta

Tratati fiecare intalnire ca si in cazul in care va intalniti cu cei mai buni prieteni. Daca incepeti sa comunicati cu aceasta “setare”, veti fi mai increzatori, mai deschisi si o sa aveti un potential de atractie mai mare fata de oamenii noi. Nu mai vorbim si despre cat de importanta este o prima impresie pozitiva.

6. Atitudinea dumneavoastra modifica realitate

Pesimismul poate fi ascuns in spatele unei masti de realism. De aceea, de fiecare data sunteti in partea “dreapta”. Iar pe de alta parte ar putea fi mai bine sa nu fiti intotdeauna pe partea” dreapta”, pentru ca in timp invatam sa gasim exact ceea ce cautam.

7. Recunostinta- o modalitate usoara de a va simti fericiti

Aceasta este o modalitate foarte buna de a mentine o atitudine pozitiva fata de realitate si pentru concentrarea asupra obiectivelor. Si chiar si pentru a face pe altii fericiti, care la randul lor vor face pe altii mai fericiti- emotiile sunt contagioase.

8. Nu va comparati cu ceilalti

Daca va comparati cu altii va permiteti ca lumea exterioara sa va controleze. Modificarile dispozitiei sunt asigurate. Este mult mai productiv sa va comparati pe dumneavoastra insiva pentru a vedea modul in care ati progresat.

9. Frica are ochii mari

80-90% de lucruri de care va temeti nu se vor intampla in realitate. Ele exista numai in minte, si chiar daca se intampla ceva, tot nu este la fel de rau cum v-ati imaginat. „Frica” e o pierdere de timp si efort.

10. Nu luati lucrurile prea in serios

Din cele mai multe probleme pe care le aveti astazi, putin probabil o sa va amintiti peste cativa ani de ele. Daca tratati gandurile si emotiile prea in serios, aceasta vor duce doar la o defalcare a fortelor. Relaxati-va si o sa observati cum starea dumneavoastra de spirit se va schimba intr-un mod miraculos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read