HomeDIVERSEHaine Armani, Ralph Lauren, Prada, Hugo Boss se fac într-un oraș din...

Haine Armani, Ralph Lauren, Prada, Hugo Boss se fac într-un oraș din România

casa_moda_Botosani

Fabricile de confecții din Botoșani lucrează pentru cele mai mari case de modă italiene și îmbracă cei mai bogați și importanți oameni. Firme ca Armani, Prada, Massimo Dutti, Versace și Zegna apelează al acestea pentru a-și pune în practică creațiile de lux.

„Avem contacte, practic, cu lumea cea mai înaltă din modă. Fabricile din Botoșani lucrează pentru Armani, Ralph Lauren, Prada, Zara, Zenia, Margiela, Massimo Dutti sau Hugo Boss. Relația este una de normalitate’”, a afirmat directorul fabricii de confecții Rapsodia Conf, Mihai Tincu. Acesta conduce de aproape 40 de ani fabrica din Botoșani.

Magazin recomandat: kurtmann.ro


Industria confecțiilor din județul Botoșani poate fi considerată unică la nivel național având în vedere numărul mare de angajați din acest sector, dar și al fabricilor existente. Ce este mai important este că toate aceste fabrici lucrează în principal pentru export, având contracte, fie direct, fie prin companii intermediare, cu marii creatori de modă din lume.

100_7252_75676800

„Ca industrie a confecțiilor din România ne situăm pe primul loc depășind Focșaniul, Bacăul, zona Odorheiului și a Târgului Secuiesc, a Timișoarei, a Oradei, prin numărul de salariați și densitatea de firme de modă care vin aici. În Botoșani există astăzi aproximativ 10.000 de oameni care lucrează în cele aproximativ 100 de fabrici de confecții”, a adăugat Tincu.

Nu doar fabricile românești concurează în acest domeniu, numeroși italieni, francezi, greci, britanici sau nemți, care s-au aflat, la un moment dat, în legătură cu Rapsodia Conf sau Serconf (cele mai mari fabrici de confecții din județ), și-au deschis propriile afaceri la Botoșani.

Însă, nu doar casele de modă sunt beneficiarele produselor realizate în marile fabrici din Botoșani. Firmele din Botoșani au creat și creează, în egală măsură, haine pentru militari, polițiști, carabinieri sau lucrători în penitenciare. Societatea comercială Rapsodia Conf a livrat, de curând, peste 30.000 de uniforme pentru ofițerii de penitenciare din Italia, iar în urmă cu câțiva ani a realizat costumele lucrătorilor Gărzii Financiare din Italia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read