HomeDIVERSEFlori pentru Paste, idei de aranjamente florale de Paste

Flori pentru Paste, idei de aranjamente florale de Paste

“Florile mi-au vorbit mai mult decat as putea marturisi prin vorbe. Ele sunt hieroglife ale ingerilor, iubite de toti oamenii datorita frumusetii lor, desi exista cativa care pot descifra fragmente ale intelesului lor.” Lydia M. Child

Simtiti si voi in aer, ca o adiere usoara, parfumul Pastelui?

Originea cuvantului Easter (Paste in limba Engleza) vine din mitologia Anglo Saxona, unde oamenii o venerau pe Eostre, zeita primaverii. Astazi, achizitionam flori de Paste pentru a simboliza Renasterea Domnului Iisus Hristos, insa ele sunt considerate si mesageri pentru sosirea frumosului anotimp – primavara.

In anii precedenti, romanii au inceput sa cumpere pentru aceasta sarbatoare importanta, aranjamente florale albe compuse fie din crini, cale, frezii sau lalele. Aceste aranjamente aduc un plus de eleganta oricarei incaperi si, mai mult decat atat, ele simbolizeaza puritatea, pasiunea, claritatea si invierea.

Flori de Paste si parfum de sarbatoare:

Crinii albi sunt foarte frumosi si maiestuosi si se mai spune ca aceasta floare reprezinta Invierea Mantuitorului la trei zile dupa moartea sa. Asa se explica faptul ca crinii sunt deseori folositi pentru decorarea bisericilor in jurul Pastelui.
Lalele albe sunt gingase si pure si sunt specifice sarbatorii Pascale, poate ca sunt si cele mai des intalnite in aceasta perioada a anului.
– Alege si un buchet de frezii albe, pentru a adauga putina eleganta buchetului de Paste.

Poate ca multi au uitat adevaratele traditii si insemnatate a sarbatorii Pascale, sa ne reamintim totusi ca aceasta este o perioada a iertarii si a renasterii. Tocmai din acest motiv ar trebui sa gasim un liant intre cele doua moduri de sarbatorire, si anume florile de Paste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read