HomeDIVERSEDormi cu șosete în picioare? Ce spune acest obicei ciudat despre tine

Dormi cu șosete în picioare? Ce spune acest obicei ciudat despre tine

Mulți dintre noi, mai ales când este frig, dormim cu șosete în picioare. Este bine sau este rău, nu conteză atâta timp cât ne simțim confortabil. Dar, totuși, specialiștii spun că există și dezavantaje ale purtării șosetelor în pat.

Ce spun specialiștii despre dormitul cu șosete în picioare

Purtarea de șosete în pat este cel mai sigur mod de a ne menține picioarele calde peste noapte. Alte metode, cum ar fi șosetele de orez, o sticlă de apă fierbinte sau o pătură de încălzire, pot provoca supraîncălzirea sau arderea. Picioarele reci ar putea fi motivul din spatele nopților neliniștite. Când picioarele sunt reci, ele constrâng vasele de sânge și fac să circule mai puțin sânge.

Potrivit unor cercetări, încălzirea picioarelor înainte de culcare ajută creierul să dea un semnal clar de somn și că este ora de culcare. Și cel mai simplu mod de a vă încălzi picioarele este purtând șosete. Somnul nu este singurul beneficiu al purtării șosetelor noaptea.

De ce ar trebui să dormi cu șosete

În afară de a-ți ajuta corpul să rămână cald, purtarea șosetelor pe timp de noapte are și beneficii suplimentare:

  • Prevenirea bufeurilor. Unele femei consideră că purtarea șosetelor este utilă pentru răcirea temperaturii corpului;
  • Îmbunătățirea uminidății la călcâiele crăpate. Purtarea șosetelor de bumbac după hidratare vă poate ajuta să vă împiedicați călcâiele să se usuce;
  • Creșteți potențialele orgasme. Cercetătorii au descoperit accidental că purtarea șosetelor a crescut capacitatea participanților de a obține un orgasm cu 30%;
  • Scădeți șansele atacului Raynaud. Boala Raynaud apare atunci când zonele afectate ale pielii, de obicei degetele de la picioare și degete, pierd circulația și încep să bată sau să se umfle;
  • Purtarea de șosete pe timp de noapte poate ajuta la prevenirea unui atac cerebral prin menținerea picioarelor calde și a circulației sângelui.

Ce șosete ar trebui să purtăm

Șosetele din fibre moi naturale, cum ar fi lână merino sau cașmir, sunt cele mai bune. De obicei costă mai mult decât șosetele din bumbac sau fibre artificiale, dar merită banii în plus. Ar trebui să ne asigurăm că șosetele pe care le alegem nu sunt strânse, deoarece ar putea restrânge circulația și ar putea împiedica încălzirea corectă a picioarelor.

Singurul dezavantaj al purtării șosetelor în timp ce dormim este supraîncălzirea. Dacă simțim că ne supraîncălzim sau ne simțițim prea încălziți, medicii recomandă să dăm șosetele jos sau să lăsăm picioarele în afara păturii. Încălzirea picioarelor înainte de culcare poate reduce timpul necesar pentru relaxare. La rândul său, acest lucru poate crește calitatea somnului.

Asigurați-vă că șosetele pe care le purtați sunt moi, confortabile și nu prea voluminoase. Consultați un medic dacă aveți probleme circulatorii care cauzează dureri și picioare reci sau dacă aveți adesea picioare reci chiar și atunci când este cald.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read