HomeDIVERSECum să parfumezi dulapul cu haine

Cum să parfumezi dulapul cu haine

rufe_curate_32807800

Hainele din dulap ar trebui să miroasă mereu a proaspăt şi a curat, dar, uneori, rufele din spatele rafturilor ajung să fie folosite abia când sunt îmbâcsite şi miros a haine vechi. Vezi cum să parfumezi dulapul cu haine, astfel încât să miroasă proaspăt tot anul.

Punguţa cu levănţică

Dacă vrei ca rufele tale să aibă un miros uşor, proaspăt şi asta fără esenţe artificale sau scumpe, alege clasica levănţică. Lavanda este cunoscută şi folosită încă din vechime de oameni pentru a parfuma rufele spălate şi depozitate.

Cumpără nişte săculeţi din pânză, sau alt material textil, umple-i cu crenguţe de levănţică şi plasează săculeţii printre rufe.

Vata parfumată

Dacă vrei o aromă mai puternică sau parfumul tău preferat pe toate ţesăturile din dulap, înmoaie cocoloaşe de vată din bumbac în respectivul parfum, esenţă, aromă şi plasează aceste biluţe prin dulap.

Ca să nu pătezi hainele şi aşternuturile cu parfum, poţi plasa cocoloaşele de vată aromată pe margine sau în fundul dulapului, de unde aroma se va infiltra uşor.

Rafturi aerisite

Un alt aspect important este să menţii rafturile aerisite, să nu îndeşi ţesăturile până la refuz pe fiecare etaj al dulapului.

Dacă aerul circulă printre rufe, ele vor continua să miroasă a detergentul cuc are le-ai spălat, chiar şi la mult timp după ce le-ai depozitat acolo.

Roteşte rufele pe raft

Dacă ai dulapuri cu rufe pe care le foloseşti rar, alege să le roteşti pe raft o dată pe lună măcar. Schimbă ordinea şi mută rufele de colo colo, astfel încât să nu zacă prea mult în acelaşi loc sau să uiţi de unel dintre ele, în timp ce altele sunt uzate până se rup.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read