404 Not Found


nginx
Cum alegem vinul la restaurant | FashionLife.ro
HomeDIVERSECum alegem vinul la restaurant

Cum alegem vinul la restaurant

redwine

Lista de vinuri din restaurante poate varia de la o singură pagină atașată meniului de mâncăruri, la acele elegante mape de piele cu selecții de vinuri din toată lumea, de toate culorile, într-un interval larg de prețuri. Pot fi ordonate în funcție de culoare, de preț, alfabetic.

Nu este o regulă strictă, dar o listă de vinuri completă trebuie să conțină denumirea, anul, țara de origine, podgoria și câteva cuvinte despre însușirile vinului respectiv și sugestii de asociere cu felurile de mâncare. Dacă nu știți ce să comandați, amintiți-vă că personalul restaurantului este acolo să vă ajute, nu să vă critice și aveți încredere în propriile gusturi.

Nu mai este de actualitate regula conform căreia carnea roșie se asociază cu vinul roșu, iar carnea de pui și cea de pește cu vinul alb. Puteți alege ce doriți, ce credeți că se potrivește cel mai bine cu felul de mâncare ales, scopul este să creați asocieri plăcute. Nu este o regulă ca vinurile cele mai scumpe să fie și cele mai bune. Dacă la masă sunt cerințe pentru vinuri roșii și albe, le puteți comanda pe ambele.

Ideal ar fi să începeți cu un vin alb, sec sau demisec (un Chardonnay, de exemplu), continuând cu cel roșu, mai aromat (Pinot sau Fetească Neagră). Vinurile dulci se beau la desert. Odată comandat, chelnerul va aduce vinul, arătându-vă eticheta. Verificați dacă este ceea ce ați comandat. Următorul pas este verificarea dopului, după ce chelnerul desface sticla.

Trebuie să fie umed (semn că vinul a fost păstrat în poziția corectă), întreg. Dopul nu se miroase. Dacă totul este în ordine pâna aici, chelnerul va turna o cantitate mică în paharul dumneavoastră. Verificați culoarea, mirosul și gustul. Vinul trebuie să fie clar, nu trebuie să miroasă a oțet (semn de oxidare) sau a plută. Gustați.

Dacă este ceea ce ați comandat, spuneți-i chelnerului că poate fi servit. O sticlă de 75 cl poate fi consumată în medie de 3 persoane. Procesul de verificare a vinului trebuie să dureze maxim 30 de secunde de la verificarea etichetei până la aprobarea calităților. Nu este o rușine să refuzați vinurile neconforme. Alegerea vinului trebuie să vă facă la fel de multă plăcere ca și consumarea lui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read