Razele soarelui, mirosul inconfundabil si culorile vii ale primaverii te inspitesc sa iesi la plimbare. Daca esti in cautarea unor spatii verzi relaxante si cu privelisti minunate, iata care sunt cele mai frumoase parcuri din Bucuresti.
Herastrau, cel mai frumos parc din Bucuresti
Cel mai frumos, dar si cel mai mare parc din Bucuresti, spatiul verde din Herastrau a reprezentat inca din secolele trecute locul perfect de odihna si distractie pentru multi locuitori ai Capitalei. Acesta este situat in partea de nord a Bucurestiului, fiind delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Sos. Nordului, Str. Elena Vacarescu, Sos. Bucuresti-Ploiesti si Sos. Kiseleff. De-a lungul timpului, acesta a avut mai multe denumiri: Parcul National, Parcul Carol al II-lea si I.V.Stalin.
In principiu, parcul Herastrau este impartit in doua zone: una de odihna si cultura si cealalta pentru sport si distractie.
Zone de atractie: Muzeul Satului Dimitrie Gusti, zona ExpoFlora (decoruri florale deosebite), Insula Trandafirilor, Gradina Japoneza si Insula Plopilor.
Nu rata plimbarile cu vaporul, cinematograful in aer liber sau piesele de la teatrul de vara. Vegetatia parcului este compusa dintr-o varietate de arbori si arbusti, iar fauna din diverse specii de pasari tinute in zone special amenajate (mierle, cinteze, porumbei , pitigoi, pauni, lebede, rate caroline, gaste califar alb, gaste califar rosu, rate cu ciuf, gaste canadiene, rate mandarin).
Alexandru Ioan Cuza (I.O.R) – printre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti
Printre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti se numara si Alexandru Ioan Cuza sau I.O.R, care este situat in zona central-estica a orasului, fiind delimitat de strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, Baba Novac, Constantin Brancusi si B-dul Nicolae Grigorescu. Acest spatiu verde a avut parte de mai multe amenajari de-a lungul timpului, atragand tot mai multi vizitatori.
In ultimii ani s-a transformat intr-o oaza de relaxare si distractie a sectorului 3. In parc exista cinci insule: „Insula Pensionarilor”, „Insula IOR”, „Insula Cainilor”, „Insula Trandafirilor” si „Insula Inecatilor”. In interiorul lui se gaseste si o biserica de lemn in stil maramuresan – Pogorarea Sfantului Duh. Vizitatorii se pot bucura de o multime de activitati: sportive (terenuri de baschet, tenis, fotbal, pista de bicicleta), de relaxare (mese de sah, de table, restaurante, terase) si de distractie (zona de skating, plimbari cu barca, spatii amenajate pentru copii).
Gradina Cismigiu – o comoara verde
Desi nu se poate mandri cu un spatiu mare, parcul Cismigiu este o comoara verde in centrul Capitalei. Este cea mai veche gradina publica din Bucuresti, fiind clasata pe lista monumentelor istorice. Parcul este delimitat de B-dul Regina Elisabeta, B-dul Schitu Magureanu si Str. Stirbei Voda.
Zone de atractie: Gradina de trandafiri, Rondul roman, Foisorul Fanfarei, Izvorul lui Eminescu, Podul de nuc.
Aici se organizeaza diferite evenimente cum ar fi concerte sau targuri de sezon. Insa plimbarile pe lac reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale parcului.
Parcul Tineretului: revenire neasteptata printre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti
Situat in sectorul 4 al orasului, parcul Tineretului a devenit o adevarata zona de interes in ultimii ani, avand in vedere ca a fost marit spatiul verde, iar schimbarea a fost o mare surpriza pentru toata lumea. Candva un teren salbatic, acum noua parte a parcului arata minunat. Copiii se pot bucura de o multime de locuri de joaca.
Pista de karting si terenurile de sport sunt o sursa de distractie inepuizabila. Spatiu de recreere este compus din coline, vai, statui, fantani arteziene, banci, foisoare, fiind un rasfat pentru simtul vizual.
Alte zone de atractie de care se pot bucura vizitatorii: aparatele de fitness, spatiu amenajat cu gratare, parcul de distractii, terenuri de fotbal, tenis si baschet, mese de ping-pong si sah, o locomotiva veche.
Parcul Carol – un muzeu in aer liber
Acest parc a fost proiectat de catre arhitectul francez Eduard Redont in anul 1900 si inaugurat in anul 1906 pe Dealul Filaretului, pentru a sarbatori 40 de ani de domnie a regelui Carol I. Multimea de monumente si zone de interes transforma acest spatiu intr-unul dintre cele mai valoroase parcuri din Bucuresti, putand fi cu usurinta considerat un muzeu in aer liber.
Zone de atractie: Castelul de apa denumit Cetatea lui Vlad Tepes, Fântâna Zodiacul, Muzeul Tehnic, Observatorul Astronomic, Mausoleul Eroilor Neamului, Arenele Romane (unde se organizeaza diferite concerte).
Spatiile verzi ale Capitalei au fost si vor ramane un loc ideal de relaxare si distractie pentru multi locuitori.
Tu ce parcuri din Bucuresti cunosti si te-au impresionat cu frumusetea lor?
Nu stiam ca sunt atatea parcuri in Bucuresti !