HomeDIVERSE7 obiective turistice de vizitat in Bucuresti

7 obiective turistice de vizitat in Bucuresti

Vibrant si intesat de obiective turistice care merita vizitate, orasul Bucuresti se numara printre cele mai frumoase capitale europene. Acest centru urban te invita sa te lasi captivata de colectiile bogate ale muzeelor sau vrajita de buna dispozitie si farmecul care domina Centrul Istoric. Daca vrei sa afli care sunt cele mai interesante atractii din Bucuresti, citeste si descopera ce iti pune la dispozitie acest oras plin de viata.

1. De vizitat in Bucuresti: Palatul Parlamentului

Vestit pentru dimensiunile impresionante, Palatul Parlamentului este unul dintre cele mai interesante cladiri pe care ar trebui sa le vizitezi daca ajungi in Bucuresti. Acest edificiu grandios este caracterizat de melanjul arhitectonic deosebit care reuneste stilul brancovenesc si influentele stilului renascentist, germanic si baroc.

Cunoscuta si sub numele de Casa Poporului, constructia surprinde prin opulenta celor peste 1000 de incaperi. De la mobilier din lemn masiv si usi sculptate, la coloane de marmura, de la lustre de cristal, la draperii din matase si covoare imense, aceasta atractie turistica reprezinta un univers al luxului si al extravagantei in care merita sa zabovesti cateva ore.

2. De vizitat in Bucuresti: Muzeul Taranului Roman

Daca te numeri printre persoanele interesate sa afle mai multe despre evolutia artei populare, atunci iti sugerez sa adaugi, pe lista obiectivelor de vizitat din Bucuresti, Muzeul Taranului Roman. Aceasta atractie include cea mai bogata colectie de obiecte traditionale din Romania, unde turistii pot admira expozitii de ceramica, tesaturi, costume populare, obiecte sculptate, mobilier si icoane. Celor curioase sa afle mai multe despre arta din timpul regimului comunist, le sugerez sa viziteze Muzeul de Iconografie Comunista, aflat in incinta Muzeului Taranului Roman.

3. De vizitat in Bucuresti: Centrul Istoric

Cu siguranta, Centrul Istoric este una cele mai indragite si cochete zone din Bucuresti, un loc impanzit de cladiri construite in stil neoclasic si neobaroc, la parterul carora vei gasi numeroase terase ademenitoare, cafenele, restaurante si magazine. O plimbare pe stradutele intortocheate si foarte populate ale Centrului Istoric iti da impresia ca ai facut o calatorie in timp si ca te afli in Bucurestiul de altadata. Cea mai cunoscuta strada pe care trebuie sa ajungi este Lipscani. Aici se afla si Hanul cu Tei, o cladire impresionanta care a fost construita inca din anul 1833.

4. De vizitat in Bucuresti: Parcul Herastrau

Daca iti plac plimbarile in aer liber si adori sentimetul pe care il ai cand esti inconjurata de natura, atunci ar trebui sa alegi un parcul Herastrau, cladit pe malul lacului cu acelasi nume inca din aul 1936. Daca alegi sa iti petreci aici o zi, cu siguranta nu te vei plictisi, pentru ca, pe langa plimbarile cu vaporasul, barca sau hidrobicicleta, poti juca tenis sau poti vizita Acvariul Herastrau. Nu in ultimul rand, vei putea sa admiri Arcul de Triumf.

5. De vizitat in Bucuresti: Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Posesorul unor impresionante colectii stiintifice, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa se incadreaza cu usurinta in categoria obiectivelor din Bucuresti care trebuie vizitate, muzeul numarand 2 milioane de exemplare de nevertebrate si vertebrate. Expozitiile permanente se pot lauda cu obiecte care variaza de la roci si minerale impresionante prin forma si culoare, pana la infricosatorul schelet de Deinotherium gigantissimum. Celor interesate de o colectie cel putin bizara, le recomand sa viziteze expozitia temporara „The Human Body”, aflata in premiera in Romania. Gadzuita de Muzeul Antipa, colectia numara 200 de corpuri umane si va putea fi vazuta pana pe 30 iunie 2013.

6. De vizitat in Bucuresti: Gradina Botanica Dimitrie Brandza

Bogata in plante vii sau conservate, Gradina Botanica poate fi cu usurinta inclusa pe lista celor mai frumoase locuri de vizitat din Bucuresti. O plimbare in aceasta gradina incepe cu sectoarele exterioare care cuprind plante rare, mediteraneene, colectia de tradafiri si populara colina a coniferelor. Colectiile sectoarelor interioare cuprind palmieri si alte plante inalte, specii de orhidee de o frumusete rapitoare sau plante suculente si cactusi. Complexul include si Muzeul Botanic si Herbarul Central unde se gasesc 22 de biotopuri.

7. De vizitat in Bucuresti: Muzeul Militar National

Un alt obiectiv interesant de vizitat este si Muzeul Militar National, ale carui exponate sunt impartite in diferite colectii precum cea de uniforme romanesti, de armament alb si de foc, de aviatie, cosmologie si de trasuri si harnasamente. Expozitiile includ obiecte valoroase precum sabia regelui Carol I sau pistolul Mannlicher al regelui Ferdinand I.

Nu rata colectia de uniforme care le include pe cele ale regilor Carol I, Ferdinant I si Carol al II-lea, dar si tinute ale reginelor Elisabeta si Maria, principeselor Elisabeta, Marioara si Ileana. Tot la Muzeul Militar poti vizita si cea mai mare colectie de ordine, medalii, plachete si insigne care cuprinde peste 10 500 de exponate, din 53 de tari.

De la atractii turistice interesante, la parcuri vaste si frumos amenajate, orasul Bucuresti promite obiective captivante, iar celor care vor sa se distreze, un Centru Istoric plin de cafenele si pub-uri. Tu ce ai vrea sa explorezi in Bucuresti?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read