HomeDIVERSE5 lucruri cu care poţi enerva un ospătar

5 lucruri cu care poţi enerva un ospătar

Să fii ospătar nu este un lucru tocmai uşor. Lucrezi cu oameni diferiţi, zi de zi în picioare, pe fugă. Presiunea este mare. Mulţi clienţi intuiesc acest lucru şi parcă ar vrea să ajute, numai că de cele mai multe ori reuşesc opusul.

Din dorinţa de a ajuta clienţii fac lucruri care pe ospătari în enervează. Un client care strânge imediat mizeria făcută de un copil este apreciat, dar unul care sare să ia el de pe tavă mâncarea sau băutura este chiar enervant.

Iată 5 lucruri cu care poţi enerva un ospătar.

Îi iei lucrurile de pe tavă

Poate eşti nerăbdător să bei mai repede un pahar de vin şi când apare ospătarul la masă cu tava i-l iei direct de pe tavă. Nici nu te gândeşti că faci ceva rău, ba din contră. Ai impresia că i-ai uşurat munca. Totuşi, nu vei reuşi decât să îi sugerezi că nu se mişcă suficient de repede, iar în cazuri mai complicate, îl poţi dezechilibra şi tot ce este pe tavă să ajungă pe jos, pe hainele tale sau ale celor din jur.

Strângi totul de masă

După ce ai teminat de mâncat te apuci să trângi totul de pe masă, pui farfuriile unele peste altele, tacâmurile deasupra. De ce ţi-ar plăcea să stai cu un turn de veselă murdară în mijlocul mesei? Mai mult, felul în care tu le aşezi poate să fie cel în care este obişnuit el să le care. Şansele să le răstoarne în drum spre bucătărie sunt destul  de mari, mai ales dacă te-ai întrecut pe tine şi ai pus în stivă tot ce ai găsit pe masă.

Te grăbeşti să plăteşti

Sunteţi mai mulţi la masă şi vă aduce note separate. Tu vrei să fii de ajutor şi scoţi cardul ca să plăteşti primul până când ceilalţi pregătesc banii cash. Nu este bine! De fapt, vei îngreuna procesul, pentru că ospătarul va trebui să facă un drum la bar pentru POS, apoi, după ce încasează şi banii cash, să meargă să aducă rest, ceea ce va duce la o pierdere de timp considerabilă. Cel mai bine este să plătiţi toţi în acelaşi timp.

Îţi umpli singur paharul

Vezi că toată lumea e agitată prin restaurant, aşa că nu mai aştepţi să vină cineva să îţi pună băutură în pahar. În principiu este bine, doar că ar fi bine să nu te vadă şeful de sală. S-ar putea să îl certe pe ospătar că nu îşi îndeplineşte cum trebuie îndatoririle şi îi faci probleme.

Încerci să împrieteneşti ospătarul cu copilul tău

Cel mai bine ar fi ca cel mic să nu interacţioneze prea mult cu ospătarul, pentru că de prea mult drag, poate ajunge să fugă după el în căutarea unor jocuri. Tot procesul de servire ar fi îngreunat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read