Ingrediente
– 1 morcov
-1/2 varză albă mică
-1/2 varză roşie mică
-1 ridiche neagră
-1 sfeclă roşie mică
-1/2 cană seminţe de floarea-soarelui crude (de preferat înmuiate câteva ore în apă)
-sare de mare, piper
-pătrunjel verde
-puţină zeamă de lămâie
Pentru maioneză:
-2 bucăţi de avocado moi
-1/2 cană seminţe de floarea soarelui crude, înmuiate câteva ore în apă
-1 lingură zeamă de lămâie
-1 linguriţă muştar
-1 lingură ulei de măsline presat la rece
-2 căţei de usturoi
-mărar proaspăt
-puţină apă
Mod de prepararemust
1. Pentru maioneză ai nevoie de un blender în care pui toate ingredientele şi le procesezi bine. Pune avocado la final ca să nu îl procesezi foarte mult
2. Pune in robotul de bucătărie toate legumele pentru salată pentru a le mărunţi. Sau poţi să le dai prin răzătoare.
3. Amestecă legumele cu maioneza rezultată şi foloseşte condimente în funcţie de gusturi, dacă este necesar.