Originalitatea fiecarui sezon este definita de reinterpretarea tendintelor clasice, iar accesoriile sunt cele care imprima personalitate creatiilor pe care le abordam.

Ochelarii de soare sunt obiectul must-have al spatiului chic urban: te poti ascunde in spatele lor, dar, in acelasi timp, te fac remarcata in multime. Rescriu tendinte anterioare, dar modelele raman mereu fidele liniilor clasice.

Forma rectangulara

Geometria perfecta si aproape futurista a ochelarilor de soare propusi pe catwalk-ul Diane von Furstenberg sau Carolina Herrera au impus forma rectangulara in topul tendintelor de sezon.

Magazine recomandate de catre noi:
Readytowear.ro ; FashionUP.ro ; b-mall.ro

Imprumutand trasaturile avangardiste ale tehnicii de geometrizare impecabila, acest model isi mentine feminitatea design-ului prin detaliile de creatie: bicromatism, detalii animal print, accente de negru misterios. Se adreseaza, in special, femeilor cu fata ovala, forma prezentand anumite particularitati de incadrare a chipului.

Diane von Furstenberg

Carolina Herrera

Iti recomandam:

Ray Ban, 289 lei

Cartier, 319 lei

Forma rotunda

In niciun alt model de ochelari de soare nu se regaseste vena retro mai mult decat in forma rotunda care a renascut in acest sezon. Dincolo de impactul unui design indraznet, designeri precum Diane von Furstenberg si Dries van Noten au indraznit sa cultive si artificii creative precum supradimensionarea sau culorile de impact.

Dries van Noten

Yigal Azrouel

Iti recomandam ochelarii cu rame in culori vibrante.

D&G, 309 lei

Fendi, 289 lei

Seducatorii cat-eyes

Daca machiajul cat eyes imprumuta profunde note de senzualitate si feminitate, ochelarii de soare care redau cu fidelitate acest tipar (alungirea ascendenta a ochilor, inspre modelul ideal migdalat)  iti garanteaza un look ultra-modern. Acestia avantajeaza orice forma faciala, deoarece alungesc chipul, urmand tiparul oval.

Catwalk-urile Iceberg si Prada au promovat, in special modelele colorate.

Iceberg

Prada

Iti recomandam:

Chloe, 289 lei

Chloe, 289 lei

Modele hibrid

Modelele care au incercat hibridizarea formelor de referinta in acest sezon- rotund si rectangular- au devenit noi fetisuri de accesorizare care poarta semnatura Carolina Herrea si Stella McCartney. Semi-rotunzi si semi-patrati, aceasta tendinta reprezinta o abordare moderna a clasicilor ochelari de soare. Un model futurist, pe care merita sa il incerci.

Carolina Herrera

Stella McCartney

Iti recomandam:

Dior, 299 lei

Fendi, 289 lei

Modele supradimensionate

Supradimensionarea este elogiul constant adus opulentei, in sectorul accesorizarii. Indiferent de forma aleasa, ochelarii de soare supradimensionati se regasesc in tendintele acestui sezon si iti imprumuta instantaneu un aer hollywoodian (acest model este preferat de vedete). Cine a promovat ochelarii de soare supradimensionati? Casa Gucci si, bineinteles, Versace.

Gucci

Versace

Iti recomandam:

Cartier, 319 lei

Fendi, 289 lei

Detalii de design

La Burberry si Stella McCartney, ramele ochelarilor de soare au fost stilizate, satisfacand una dintre regulile principale ale stilului: detaliul face diferenta. Insertiile aurii, bicromatismul, animal print-ul sau chiar interpretari galaxy (print-uri abstracte, in nuante intense) au fost principalii agenti decorativi pentru ochelarii de soare personalizati.

Burberry

Stella McCartney

Iti recomandam:

Dior, 299 lei

Dior, 299 lei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.