Cand eram mica, nu mancam carne de miel. Deloc. Asa ca mama facea preparate din carne de pui pentru mine:

drobul de pui pe care vi-l arat acum si Stufatul de pui, delicios, reteta lui o gasiti pe blog, dati click pe numele lui.

Acestea sunt doua variante foarte la indemana pentru cei care nu prefera carnea de miel.

Ne trebuie:

500 g ficat de pui

cca 600 g inimi si pipote de pui

3 cepe uscate

3 legaturi ceapa verde

1 legatura marar

1 legatura patrunjel

3 oua

1 ou + 3-4 lg de pesmet pentru pus deasupra (optional)

2-3 oua fierte (pentru pus in interior) – optional

[cantitati pentru o tava normala de chec, eu am facut intr-o tava de chec mai mica si un alt vas mic rotund]

Cum se face:

Fierbem ficatul si inimile+pipotele, separat, pentru ca au timp de fierbere diferit. Punem sare doar la inimi+pipote, nu si la ficat pt ca il intareste.

Calim ceapa uscata tocata marunt in 2 lg de ulei.

Tocam verdeata marunt, cand carnea este fiarta o punem impreuna cu verdeata si ceapa calita in robotul de bucatarie si le tocam cat de marunt vrem. Eu am bucatile de carne sa fie f marunte.

Calim putin si ceapa verde tocata marunt.

Intr-un bol amestecam carnea tocata la robot, ceapa verde, ouale, sare, piper. Nu le-am lasat tot in robot pentru a nu marunti prea tare si ceapa verde.

Untitled-1 Punem compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Daca vreti puteti pune in interior 2-3 oua fierte (in functie de lungimea tavii). Punem un strat de un deget pe fundul tavii, asezam ouale fierte curatate de coaja, apoi adaugam restul de carne,

presand bine cu o lingura compozitia pentru a nu ramane goluri de aer.

Daca doriti, pentru aspect, deasupra puteti pune un amestec de ou batut la care adaugam 3-4 lg de pesmet si 2 lg de apa.

Coacem la cuptorul incins in prealabil pt cca 30 de minute.

Il lasam sa se raceasca in forma apoi il taiem felii.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here