cele-mai-frumoase-plaje-europa

Tocmai s-a intocmit topul celor mai frumoase plaje din Europa, iar locul 1 apartine plajei Rabbit din Italia. Milioane de oameni si-au votat preferintele in materie de plaje pe pe site-ul TripAdvisor, iar plaja siciliana nu numai ca a fost denumita cea mai frumoasa din Europa, ci din intreaga lume! Plaja Rabbit a invins astfel plaje din destinatii exotice precum Caraibe, Hawaii si Fiji….

Plaja Rabbit, catalogata drept cea mai frumoasa plaja din Europa, se regaseste pe micuta insula Lampedusa, pe coasta de sud a Siciliei, iar singura modalitate prin care poti ajunge aici este o calatorie cu barca.

Rezervatia naturala virgina este una dintre putinele locatii din zona Marii Mediterane in care broastele testoase Caretta aleg sa-si depuna ouale.

Pe locul doi al topului intocmit de TripAdvisor se situeaza Playa de las Catedrales, din apropirea Municipalitatii Ribadeo din nordul Spaniei. Cunoscuta pentru faleza sa absolut impresionanta, pe aceasta plaja se regasesc pesteri uimitoare si arcade vizibile doar in timpul refluxului.

Pe pozitia a treia a topului celor mai frumoase plaje din Europa se gaseste Rhossili Bay din Wales (Marea Britanie), o plaja naturala care se intinde pe o suprafata de 5 km. Nu este nicio surpriza faptul ca si cateva plaje din Grecia si Turcia au fost incadrate in acest top.

Iata topul celor mai spectaculoase plaje din Europa:

1. Rabbit Beach, Sicila – Itala

2. Playa de las Catedrales, Ribadeo – Spania

3. Rhossili Bay, Rhossili, Swansea – Wales, UK

4. Playa de ses Illetes, Formentera – Spania

5. Woolacombe Beach, Woolacombe, Devon – Anglia, UK

6. Elafonissi Beach, Elafonissi, Creta – Grecia

7. Iztuzu Beach, Dalyan – Turcia

8. La Pelosa Beach, Stintino, Sardinia – Italia

9. Porthminster Beach, St Ives, Cornwall – Anglia, UK

10. St Pauls Bay, Lindos, Rhodos – Grecia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.