HomeSanatateVinul un bun medicament!

Vinul un bun medicament!

Vinul poate fi considerat un bun prieten al omului şi un excelent medicament, dar şi un posibil duşman al sănătăţii acestuia. Este un component necesar în alimentaţie şi, în acelaşi timp, un veritabil medicament natural. Atenţie, însă! Abuzul poate duce la accidente fatale, la degradarea gravă a personalităţii în faţa semenilor şi la distrugerea treptată a sănătăţii.

Efectele terapeutice ale vinului sunt de necontestat. La persoanele slăbite, vinul stimulează pofta de mâncare iar dacă se bea în timpul meselor, are efect şi de stimulare a digestiei. Vinurile albe sunt diuretice pentru un rinichi sănătos şi uşor acrişoare, cu rol în stimularea digestiei. Vinurile roşii, bogate în taninuri, sunt astringente şi au un efect uşor constipant. Ajută la absorbţia vitaminei B12, cu rol în formarea sângelui. Atât în vinul alb, cât şi în cel roşu se pregătesc multe macerate terapeutice pentru diferite maladii.

La nivelul creierului, consumul moderat de vin de calitate ajută la prevenirea afecţiunilor degenerative, precum maladia Alzheimer, şi reduce semnificativ apariţia unui accident cerebrovascular.

Pentru bolnavii de diabet, un consum moderat de vin sec şi demi-sec ajută la asimilarea generală şi reduce cantitatea de acetonă şi zaharuri eliminate în urină, caz constatat la persoanele cu glicemie ridicată.

Imbinati utilul cu placutul!

Stay healty with FashioLife!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read