HomeSanatateTranspiri excesiv în timpul somnului? Cauze si soluții.

Transpiri excesiv în timpul somnului? Cauze si soluții.

Transpiraţia excesivă din timpul somnului poartă numele de hiperhidroză şi apare din cauza unor secreţii sudoripare. Această hiperhidroză apare, cel mai adesea, la femeile care sunt la menopauză din cauza bufeurilor. Pe de altă parte, transpiraţia din timpul somnului poate apărea şi dacă înainte de a vă pune la somn aţi consumat o cantitate mare de alcool.

Lipsa de calciu poate fi una din cauzele care duce la transpiraţia excesivă din timpul somnului. Sugarii şi copiii de până în vârsta de 4 ani se pot confrunta cu o astfel de situaţie. Se întâmplă ca aceştia să transpire îndeosebi în zona capului. Această carenţă de calciu se poate asocia şi cu o lipsa de magneziu.

Într-o astfel de situaţie, medicul îi poate recomanda copilului un tratament cu calciu (10 zile lunar, timp de 3 luni). Dacă această transpiraţie se menţine şi după aceste 3 luni, atunci este cazul pentru un set de analize.

Transpiraţia excesivă poate fi semn de TBC. Din păcate, da. Multe persoane care se confruntă cu transpiraţia excesivă riscă să se îmbolnăvească. Printre bolile care apar din cauza transpiraţiei excesive se numără: anemia, tuberculoza, hipertiroida. De obicei, în TBC, hiperhidroza este însoţită şi de alte simptome, precum tuse persistentă, febră, oboseală accentuată şi lipsa poftei de mâncare.

Alte cauze ale transpiraţiei nocturne:

  • Folosirea unei plapume sau perne groase sau dintr-un material nepotrivit,
  • Camera în care dormiţi este prea călduroasă sau insuficient ventilate,
  • Activitate fizică, făcută cu puţin timp înainte de a vă pune la somn

Ce analize trebuie făcute pentru a depista cauza acestei transpiraţii excesive?

Medicii specialişti recomandă efectuarea analizelor de sânge şi o serie de investigaţii medicale.

Este indicat ca testele sanguine să includă hemoleucograma completă, dozări ale glicemiei (pentru a vedea nivelul zahărului din sânge), precum şi dozări ale acidului uric seric.

3 TRUCURI CARE VĂ SCAPĂ DE TRANSPIRAŢIE

  • ULEIUL DE COCOS

Fiecare persoană are la îndemâna sa (în geantă, rucsac) un deodorant care poate preveni mirosul jenant de transpiraţie. Acest lucru este unul foarte bun, dar în afara de deodorantul cu care v-aţi obişnuit, puteţi încerca şi un deodorant natural, precum uleiul de cocos. Bogat în minerale, uleiul de cocos poate fi deodorantul natural perfect şi sănătos care poate preveni mirosul de transpiraţie.

  • OŢETUL DE MERE

O soluţie simplă şi ieftină. Oţetul de mere are proprietăți astringente. Tot ce trebuie făcut este să îl aplicaţi pe axilă seara, cu puțin timp înainte de culcare. Însă, foarte important este a se asigura că oţetul s-a uscat complet înainte să adormiţi. De dimineață, spălaţi-vă cu apă și cu săpun și o să observaţi apoi că acizii absorbiți de piele în timpul nopții vă ajută să rămâneţi cu axila uscată de-a lungul zilei. De asemenea, oţetul de mere neutralizează și mirosurile neplăcute.

  • BICARBONATUL DE SODIU

În timp ce transpirația este acidă, bicarbonatul de sodiu este o bază, iar reacția chimică dintre transpiraţie şi bicarbonatul de sodiu duce la uscarea instantanee a transpirației. Amestecaţi bicarbonat de sodiu cu apă până când obțineţi o pastă groasă, ce se întinde apoi pe axilă și lăsaţi să acționeze timp de 25 de minute. Repetaţi tratamentul câteva zile la rând și veţi observa cu siguranță eficacitatea lui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read