HomeSanatateFumatul dauneaza grav parului!

Fumatul dauneaza grav parului!

Statisticile arata ca aproximativ 30% dintre romani sunt fumatori. Cu siguranta stiti deja ce implica acest lucru. Exista foarte multe informatii care spun ca fumatul dauneaza grav sanatatii. Cu toate avertizarile primite, unii din noi inca o facem.

Pe langa faptul ca fumul ne intra in firul de par  iar mirosul poate deveni insuportabil, mai avem problema albirii parului dar si caderii acestuia.

De multe ori ajungem tarziu de la petreceri si ne dam seama ca parul este imbibat in fum de tigara si nu stim cum sa scoatem mirosul cat mai repede. Este bine sa va obisnuiti sa il spalati imediat. Astfel substantele nocive nu au timp sa actioneze atat de repede asupra firului de par.

Albirea parului este una din riscurile pe care le intalnim la fumatori.  Tigarile contin aproximativ 4000 de substante chimice nocive, unele din ele chiar mortale. Acestea determina ca oxigenul si nutrientii  sa nu alimenteze suficient parul si sa conduca la pierderea melaninei, proteina care da culoare parului .

Lipsa anumitor substante hranitoare din par, precum vitaminele, genereaza lipsa vitalitatii, stralucirii si regenerarii parului. Acest lucru conduce la caderea acestuia.

O solutie buna, pentru inceput, este sa va controlati cu atentie alimentatia. Multe fructe si legume va asigura vitaminele necesare hranirii firului de par.

Be fabulos with FashionLife! :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read