HomeSanatateExercitii pentru intarirea sanilor

Exercitii pentru intarirea sanilor

Sanii sunt compusi din tesut gras, acoperit de piele si atasat prin ligamente de muschii pectorali, asa ca pentru consolidarea si tonifierea acestor muschi ai nevoie de cateva exercitii pentru intarirea sanilor. Acestea le vor oferi un aspect mai bine proportionat, fiind mai sustinuti si mai ridicati. Cea mai eficienta modalitate prin care sa-ti imbunatatesti aspectul sanilor este practicarea inotului, dar si exercitiile pentru intarirea sanilor te pot ajuta. Inainte de a incepe, trebuie sa te asiguri ca nu ai probleme cu inima sau cu plamanii, iar, daca nu ai mai lucrat de mult, ia-o incet, pana iti intri in ritm. Daca ai dureri in timpul exercitiilor, ar trebui sa te opresti din ce faceai, eventual sa incerci ceva mai usor. Inaintea exercitiilor, fa o incalzire de zece minute, cu mers si/sau alergat pe loc si exercitii usoare de intindere a muschilor.

Exercitii pentru intarirea sanilor – presiunea prin flotari

Unul dintre cele mai simple exercitii pentru intarirea sanilor este aplicarea de presiune, exercitiu pentru care nu ai nevoie de niciun fel de echipament special. Stai cu picioarele putin departate, cu fata la perete, la o distanta de aproximativ 18 centimetri. Asaza-te pe maini, care sunt la aceeasi inaltime cu umarul. Apleaca-te spre perete, apasa cat de tare poti, ca si cum l-ai impinge, timp de zece secunde, apoi intoarce-te in pozitia initiala. Fa un set de cate zece repetari, apoi relaxeaza-ti mainile si scutura-le.

Pentru intarirea muschilor pectorali, mai poti face flotari in felul urmator: asaza-te pe podea, cu fata in jos, sprijinindu-te pe maini si pe genunchi. Tine genunchii apropiati, iar mainile putin departate fata de nivelul umerilor si putin mai in fata fata de acelasi nivel. Strange muschii abdominali si coboara-ti corpul pana la cativa centimetri de podea, apasa bine, apoi revino la pozitia initiala, mentinand coatele usor indoite si spatele drept. Repeta acest exercitiu de zece ori.

Exercitii pentru intarirea sanilor cu greutati

Poti face exercitiile acestea cu greutati de un kilogram sau doua in fiecare mana. Asaza-te pe podea, pe spate, cu genunchii indoiti si intinde bratele perpendicular cu corpul tau. Ridica-ti mainile cu greutatile pana se intalnesc deasupra pieptului, apoi revino in pozitia initiala. Repeta acest exercitiu de zece ori.

Exercitii pentru intarirea sanilor folosind palmele si coatele

Pentru a avea sani frumosi si bine tonifiati, poti face un exercitiu foarte simplu, folosindu-te doar de palme. Stai in picioare si alatura palmele in fata pieptului. Apasa palmele una de cealalta timp de trei-cinci secunde si repeta acest exercitiu de opt-zece ori. Stai in picioare si tine-ti mainile in solduri, indoind putin coatele. Incearca sa-ti atingi coatele pe la spate, dar nu forta, ci fa-o incet si intinde-ti muschii timp de 10-15 secunde. Repeta acest exercitiu de opt ori.

Fiecare femeie isi doreste sa aiba sanii frumosi, care te fac sa te simti mai atractiva, iar acest lucru implica de multe ori sani mari si tonifiati. Pentru aceasta, poti face exercitii pentru intarirea sanilor in fiecare zi si in scurt timp vei observa rezultatele. Dupa ce faci cateva serii din oricare dintre aceste exercitii, este important sa-ti relaxezi muschii, ca sa previi durerile musculare. Alearga pe loc timp de cateva minute sau pune o carte groasa pe cap, cu care mergi prin casa cateva minute, incercand s-o pastrezi in aceeasi pozitie. Te poti sprijini cu mana de un perete, dar nu cu intreg corpul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Must Read